Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Boxningspalatset på Värmlandsgatan 16, där NBK Akilles bedriver sin verksamhet, har under sommaren återigen drabbats av översvämningar. Det innebär att väggar golv och kanske även ringen behöver renoveras. Det hela drar igång redan V31 och vår förhoppning är att vi ska kunna träna i lokalen då terminen inleds V33. Det kommer absolut inte vara färdigt, men på något sätt ska vi kunna "träffas" i lokalen.

Vi har även några nyheter på gång till hösten men vi sparar dessa som en överraskning så länge!

NBK Akilles öppnar upp lokalen under veckorna 27, 28, 29 och 30 och bjuder på gratis träning för alla som vill och har möjlighet!

Måndagar och Torsdagar 17:00 till 18:00 kör vi träning för alla som vill, ingen föranmälan krävs!

Tisdagar 17:00 till 18:00 kör vi dessutom ett rent tjejpass, även här utan föranmälan!

Har du inget inbokat så skriv ner datum och tider, gratis kul, fri hälsa och ett toppentillfälle att "träffa" nya kompisar!

Väl mött önskar NBK Akilles!

Diplom-SM arrangerades i Göteborg helgen 4-5 juni och NBK Akilles representerades av Sebastian Yousef. Han var tänkt att boxa i DB46kg men vågen visade 47 på lördag morgon och Sebastian flyttade därmed upp en viktklass till DB48. Lottningen innebar semifinal mot Valter Andreasson, Bogesunds BK och Sebastian var taggad! Sebastian kommer ut helt rätt och kan sätta tempo och avstånd redan från början. Fotarbetet fungerar bra men Valter kämpar och lyckas störa Sebbes avstånd något i andra ronden. Det krävs bara en liten påminnelse i sista rondpausen och Sebastian hittar tillbaka till den fina inledningen och kan kontrollera matchens tempo igen. Seger 3-0 och Sebastian är vidare till final!

I finalen väntar Mio Karnvik, Hisingens BK. Sebastian inleder finalen med samma instruktioner som i semifinalen och hittar snabbt rätt tempo. Mio är dock riktigt taggad och Sebastian får kämpa hårt för att hålla sitt avstånd. Både Sebastian och Mio klarar av det höga tempot men Sebastian ligger dock lite mer rätt i avståndet och får till bättre attacker och kontringar. I rondpausen har Mios näsa börjat blöda och då det inte går att stoppa väljer ringdomaren att bryta matchen och räkna poäng efter endast en rond. Efter en nervös väntan deklareras att Sebastian Yousef vinner Guld med domarsiffrorna 3-0!

Sebastian Yousef högst på prispallen.

Sebastian Yousef vinner semifinalen

Med som ledare var Jonas Hjelm och Kristian Yousef.

NBK Akilles kunde äntligen bjuda in till avslutningsfest efter två års Pandemi. Klassiskt fika med tårta, chokladbollar och mingel fick deltagande medlemmar att mysa.

Klubben höll även prisutdelning till boxare som utmärkt sig under säsongen:

Årets Motionär: Linda Odelmar

Årets Myboxare: Marcus Samuelsson

Årets Diplomboxare: Kristian Samo

Årest Nykomling: Mohammed Kahlaf

Årets Matchboxare: Lucin Seropian

Årets Flitigaste: Mohammed Kahlaf

Årets Boxare: Elias Chamoun

Ett specialpris för Årets storätare delades även ut till Sebastian Yousef.

Elias tar emot pris för årets Boxare

I helgen skulle den fjärde deltävlingen av Östsvenska Nicopiaserien för Diplomboxare ha avgjorts hos BK Dacke i Mjölby. Vädrets makter tvingade distriktet att söka efter alternativ då ytan för uppvärmning bedöms vara för liten med tanke på antalet anmälda och med regn i annalkande så blir ute-uppvärmning inte ett bra alternativ.

NBK Akilles har därför på kort varsel tackat ja till att stå som arrangör. Det innebär tyvärr att lördagens motionspass 11:00 utgår.

Vi erbjuder istället gratis inträde med matchstart 11:00. Väl mött.