Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Abdullah Kabani boxade sin debutmatch i en viktklass högre än sin egen, debuten gjordes i senior C 71kg. Abdullah mötte Adrian Sjögren från Narva BK. Han gick in lugnt och garderade sig bra i första ronden, till andra ronden ökade han tempot både i fotarbete och i slagen vilket gjorde skillnad i hur motståndaren agerade. Andra ronden fortsatte lika bra där Abdullah jobbade med sin distans och använde sitt fotarbete för att hålla sig rörlig. Han jobbade på i sista ronden och visade på fin boxning, vinst till Narva BK med 3-0.

 

Roy Giswasa gjorde även han sin debut under mellansvenskan. Han boxades i Junior C 80kg mot Wesam Dalloul från BK Kelly. Han började första ronden lite försiktigt och försökte få till en fin boxning genom att använda sin längd och raka slag. Motståndaren däremot gick hårt in från start och satsade mycket på kroppsslag, detta gjorde Roy lite osäker på hur han skulle hålla sin motståndare på avstånd. I andra ronden fungerade Roys taktik bättre då motståndaren började bli trött, vilket gjorde att Roy kunde hålla motståndaren på avstånd. Tredje ronden var BK Kellys boxare trött men lyckades hålla sig på sitt avstånd, vilket gjorde det svårare för Roy att använda sin längd i sina kombinationer. 3-0 till BK.

 

Sebastian Yousef fick gå upp en viktklass och gick match i Diplom A 63kg mot Zeon Lindberg från Hallstahammars BK. Sebastian höll igång hela matchen och påbörjade första ronden med ett högt tempo, med mycket slag och förflyttningar då motståndaren var längre. Hallstammars boxare lyckades hålla Sebastian på avstånd genom sin längd och raka slag. Andra ronden var mer intensiv med hårdare boxning och domare fick säga till bägge boxarna ett antal gånger. Sebastian visade på fint fotarbete och fina kontringar. Vinst till Hallstahammar BK med 3 – 0. 32-26 i diplompoäng.

 

Walid Mohammed hoppade även han upp en viktklass till 63kg där det fanns mer motstånd, han boxades två matcher under helgen med den första på helgen. Första matchen gick han mot Tino Hallin ifrån BK Tor. Wallid boxades en fin match utifrån reglerna av diplom, där han hade fint fokus på sin distans, sin hårdhet, och släppte ut motståndaren för en fin match från båda hållen. 3 – 0 till Wallid. 28-28 i diplompoäng.

 

Under söndagen var Wallid i final mot Hallstahammar BKs Zeon Lindberg. Samma boxare hade tidigare boxats mot våran Sebastian Yousef. Walid visade på en fin och teknisk boxning med fina huvudrörelser och fina kontringar. Första ronden kommer det bli mycket kontringar från Wallid, motståndaren missar en hel del slag då Wallid är snabb med huvudförflyttningar och en fin gard. Båda boxarna visar på en fin teknisk boxning där de har olika boxningsstilar, Wallid hittade luckor i motståndarens gard genom att läsa motståndarens rörelser. Vinst till Hallstahammar med 3-0.

 

Alicia Mendoza Sanchez boxades i Diplom A 63kg, även hon fick gå upp i viktklass för att hitta motstånd, där hon mötte BK Östers Viyan Ahmed. Båda boxarna började matchen med bra och rena slag, Alicia kunde visa på en fin gardering med slipar när motståndaren använde sin längd och raka slag och kunde kontra. Alicia utnyttjade sitt fina fotarbete och använde sig av varierade slag i kropp och huvud. I andra ronden jobbade Alicia mer med garden och blev lite tillbakadragen men kom tillbaka i den tredje, och visade på en fin teknisk boxning med fina kontringar i varierande slag. Båda tjejerna kämpade på bra och vinsten gick till BK Öster med 2-1. 27-27 i diplompoäng.

 

Kristian Stefanovic Tjälve boxades i Diplom A 70kg där han fick möta Örebro BKs Erik Pukshils. Första ronden började lite försiktigt från båda boxarna väntade på den andre boxaren för att sedan kontra. Erik som var längre lyckades utnyttja sin längd genom hela matchen vilket gjorde det svårare för Kristian att komma till sin distans. Andra ronden klurar Kristian ut motståndarens stil och fick till en bättre boxning med slagkombinationer och fint fotarbete. Även om Kristian är ny inom boxningen visar han på ett fint sportmannaskap i och utanför ringen. 3-0 till Örebro Bk. 33-28 i diplompoäng.

 

Mimmi Blixt boxades i Ungdom B 54kg, där hon i finalen fick möta BK Östers My Göransson. Det blev en intensiv match där båda boxarna visade att de var där för att vinna, första ronden gick båda in för kontakt direkt. My som är duktig på att komma nära inpå utnyttjade sina snabba slag tillsammans med varierande kombinationer. Mimmi stod på sig och lyckades få in bra kombinationer och utnyttja sina raka slag tack vare sin längd. Andra ronden fortsatte Mimmi använda sin längd och motståndaren fick kämpa hårt för att ta sig in på sin distans, där motståndaren är duktig på att slå många slagkombinationer. En mycket jämn match och i tredje ronden visade båda tjejerna på en riktig kämpaglöd. My fortsatte pressa med fina slagkombinationer med Mimmi lyckades behålla fokus och utnyttjade sin distans och räckvidd och var stundvis den som pressade mer. Mimmi vinner med 2-1 och blir mellansvenskmästare 2024.  

 

 

Allt som allt, en bra helg för Akilles med mycket lärdomar, fina prestationer och glöd för att fortsätta säsongen som vi nu börjat den! Tack till BK Tor för fint arrangerat, och ett stort tack till både boxare och coacher som var iväg.

Nicopiaseriens höststart skedde i Eskilstuna under söndagen den 24 september, Akilles hade med sig 7 boxare som tillsammans genomförde 9 matcher. Truppen bestod av Alicia Mendoza Sanchez, Mimmi Blixt, Novalie Holfe, Feraz Avazpour, Walid Mohammed, Roy Giswaswa och Sebastian Yousef. Med som ledare var Jonas Hjelm och Tyra Edengren. 

Först ut var Alicia, hon fick möta en längre motståndare men kunde hålla sitt avstånd och boxas på bra tack vare hennes aktiva fotarbete och rörlighet. 

Walid får en lite tuffare start i rond ett, men återhämtar sig starkt i rond två och tre med hjälp av en bra och tight gard, vilket stärkte hans instats förmåga att hålla sitt avstånd och visa sin boxning. 

Mimmi visade på en varierad boxning med kontroll på garden, fotarbetet och slagkombinationer vilket domarna var mycket nöjda med. 

Novalie gör sin andra match och visar på en stor förbättring, hon visar upp ett aktivt fotarbete och en bra gard där hon även får möjlighet att visa upp sin slagteknik.

Feraz möter en tuff motståndare med mycket kraft i slagen, det hindrade inte Feraz från att visa upp en kyla och kontroll som gör att han får möjlighet att visa upp sin boxning och teknik för domarna. 

Sebastian har en tuff match med en tuff motståndare men kämpade på, matchen avbröts på grunden av hård boxningen från båda hållen. 

Roy avslutar dagen med sista matchen, där han visar på sin teknik och kan hålla motståndaren på sin distans med hjälp av sin boxning.

Sammanfattningsvis hade vi en lång men bra dag i Eskilstuna, där boxarna visade på stort ansvar och hjälpte och stöttade varandra genom dagen. Ett extra tack till Josefin, som följde med som förälder och kunde hjälpa till att värma upp boxarna under dagen. Tack för en bra dag i Eskilstuna! 

Olympisk Boxning är en sport omgärdad av en hel del förutfattade meningar och gissningsvis är inte kunskapen om vad det innebär att träna eller tävla i Boxning särskilt utbredd. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur sporten historiskt gärna blivit jämförd med professionell boxning och att rubriksättare hellre skriver om skandaler än om framgångar. NBK Akilles vill ge våra medlemmar så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas både personligt och i sin idrott och då tror vi att en ökad kunskap om vad sporten innebär, hur en träning går till och vilka värdegrunder som vår verksamhet vilar på är en viktig del att sprida till människor runt omkring våra boxare.

Vi kommer under hösten bjuda in våra boxare att ta med kompisar, syskon, mammor och pappor till klubben där vi genomför en lättare träning (ingen behöver byta om, det handlar bara om att göra rörelser och få förståelse om vad en boxare tränar), vi berättar om vad boxning är och vad NBK Akilles står för och självklart bjuder vi på fika!

Lördagen den 23/9 är det dag för våra boxare att bjuda in en kompis till klubben! Vi samlas vid 14 och drar igång träningen vid 14:15. Cirka 45 minuter ”tränar” vi och boxaren kommer då få visa upp sporten för sin kompis underledning av våra tränare. Sedan tar vi lite fika och berättar om NBK Akilles och boxning i allmänhet. Senast kl. 16 räknar vi med att det är slut.

Kallelse kommer i medlemsappen!

Väl mött önskar NBK Akilles.

 

NBK Akilles laddar upp inför en spännande hösttermin och lokalen står redo att möta medlemmarna. Måndagen den 14:e augusti drar vi igång vår ordinarie verksamhet och tiderna från i vårterminen är kvar. Det innebär:

Måndag

Boxningsskolan

17:30 – 18:30

Måndag

Diplom/Utveckling/Matchgrupp

18:30 – 20:00

Tisdag

Diplom/Utveckling

17:30 – 18:30

Tisdag

Matchgrupp

18:30 – 20:00

Onsdag

Onsdagboxning (Lätt)

14:30 – 15:00

Onsdag

Onsdagsboxning

15:30 – 16:30

Onsdag

Tjejgruppen

17:15 – 18:00

Onsdag

Boxningsfys

18:00 – 19:00

Onsdag

Motionsboxning

19:00 - 20:00

Torsdag

Boxningsskolan

17:30 – 18:30

Torsdag

Diplom/Utveckling/Matchgrupp

18:30 – 20:00

Fredag

-

 

Lördag

Boxningsfys

10:00 – 11:15

Lördag

Minichamps

11:15 – 12:00

Lördag

Brutalfys

12:00 – 13:00

Söndag

-

 

 

Väl mött!