sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Senaste

Säsongsavslutning på Värmlandsgatan 16

NBK Akilles tar uppehåll från tävlingsboxningen i och med att säsongens sista tävling är avklarad medan motionsboxningen är tänkt att fortsätta som vanligt under sommaren. Styrelsen passade på att presentera lite nyheter för hösten där en utökad Boxningsskolan kanske var den största förändringen. Då efterfrågan under en längre tid varit så pass stor kommer vi att prova med att köra fyra pass för boxningsskolan per vecka indelat efter ålder. En grupp för 8 – 15 (barn under 10 tränar fortsatt tillsammans med målsman) samt en grupp för dom lite vuxnare på 15 år och över. Vi återkommer med tider när terminsstarten närmar sig!

Tränargruppen tog tillfället i akt och uppmärksammade de Boxare som utmärkt sig under säsongen:

Årets Motionär: Rosario Krievosieva
Motionär

Årets MyBox Dam: Pernilla Högberg
(Tyvärr ej på plats)

Årets MyBox Herr: Patrik Trygg (Priset togs emot av Ludvig Trygg)
Mybox Herr

Årets Diplom Dam: Antonia Yakop
Diplom Dam

Årets Diplom Herr: Kristian Yousef
Diplom Herr

Årets Rookie: Freddy Nilsson
Rookie

Årets Matchboxare Dam: Lucin Sürüp
Matchboxare Dam

Årets Matchboxare Herr: Cristian Alfaro (Priset togs emot av Delshad Dawd)
Matchboxare Herr

Årets Boxare: Leona Sürüp
Årets Boxare

Stort Grattis till alla pristagare!

Ha en underbar sommar, vi ses i augusti!

Säsongsavslutning 2019

logga

Måndagen 17:e juni avslutar NBK Akilles säsongen 2018/2019 med en medlemsträff. Det bjuds på kaffe, korv och fika i Palatset på Värmlandsgatan 16 med start 18:00. Priser till diverse boxare kommer också att delas ut så kom förbi och se vem som tar hem dessa!

Alla medlemmar är välkomna!

Ps. Motionärerna tar ingen paus, så få ingen panik om du är sugen på att träna i sommar. Onsdagar 17:30 och lördagar 11:00 gäller som vanligt! Ds. 

NBK Akilles om tjejer och boxning

Idag är det den 8:e mars och därmed Internationella Kvinnodagen. När det gäller boxning och kvinnor var det så sent som på 1980-talet tjejer tilläts tävla och Sverige var ett av de ledande länderna för denna utveckling. Faktum är att den första matchen inom AIBAs ramverk gick mellan Bettan Andersson och Agneta Bise den 19 april 1988 i Göteborg.

I Norrköping var klubbarna inte sena att haka på trenden och både NBK och BK Akilles (som klubbarna hette då) låg i framkant av utvecklingen vilket resulterade i en hel drös guldmedaljer för stadens boxare. Efter sammanslagningen av klubbarna fortsatte satsningen och sammanlagt har Norrköping samlat in 14 Guldmedaljer i det nationella mästerskapet för seniorer.

Idag är NBK Akilles en förening där våra tjejer har en naturlig plats i organisationen både som tränare, aktiva och ledamöter i styrelsen. Och det märks på verksamheten då andelen tjejer i föreningen stadigt ökar och nu är uppe över 30%. Dom är där på grund av samma kärlek till sporten som våra killar, samma ödmjukhet för den investering som måste göras för att antingen lyckas själv eller hjälpa andra att lyckas. NBK Akilles hade inte varit samma förening utan er, vi hade inte varit lika bra och vi hade inte haft lika kul.

Vi hoppas och tror att det vi gör i och utanför ringen nere i palatset och runtom på boxningsarenor ska kunna spridas som ringar på vattnet och bidra till att alla mänskor kan bedömas för vem dom är och vad dom gör, inte för vad dom är.

logga

 

Årsmöte på Värmlandsgatan 16

NBK Akilles bjöd under måndagskvällen in till Årsmöte och medlemmarna var inte sena att hänga på, kanske var det löftet om kaffe och macka som lockade 40 personer till mötet?

Styrelsen redogjorde för en välmående förening som växer både i bredd och spets, Verksamhetsberättelsen är tjockare än på mycket länge och de ädlaste medaljerna syns allt oftare i resultatlistorna. Ekonomin är inte bara i balans utan klubben visar ett positivt resultat trots idogt tävlande både i och utanför Sverige. Nya djärva målsättningar i 2019 är att fortsätta öka antalet träningspass till hösten för att kunna erbjuda den bästa möjliga introduktionen till boxning som möjligt samtidigt som föreningen driver eller deltar i ett antal projekt runt om i Norrköping. Självklart ska vi även uppmärksamma att föreningen fyller högaktningsvärda 90 år!

NBK Akilles bjöd in Anders Ljungholm från East IF som mötesordförande och det skötte han med bravur! Följande personval gjordes av Årsmötet:

Ordförande 1 år: Per Jensen (Omval)
Ledamot 2 år: Camilo Palacios (Omval)
Ledamot 2 år: Jonas Hjelm (Omval)
Ledamot 2 år: Maryam Al-Azawi (Nyval)
Ledamot 1 år: Niclas Andersson (Nyval)

Kvar i styrelsen sitter Maria Törnqvist och Jörgen Sürüp.

Som Revisorer fick Erik Krifors (Ordförande) samt Rolf Kalamark fortsatt förtroende.

Till Valberedning valdes Kerim Kalkan (Orförande) samt Youssef Ithyla.

NBK Akilles Ordförande passade även på att gratulera ett par jubilarer med blomsterkvastar. Thelma Sürüp och Janne Eberhard såg både förvånade och glatt överraskade ut av uppmärksamheten.

Årsmöte

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2019

logo sv

DATUM: 2019-02-25 (MÅNDAG)        TID: 18:00

PLATS: VÄRMLANDSGATAN 16 (PALATSET)

Verksamhetsberättelse, Verksamhetsplan, Revisionsberättelse samt förslag från Styrelsen finns tillgängliga på NBK Akilles kansli senast 2019-02-18.

FÖR ATT HA RÖSTRÄTT BEHÖVER DU HA BETALAT MEDLEMSAVGIFT SAMT VARA FÖDD SENAST 2004. ALLA MEDLEMMAR HAR YTTRANDERÄTT.

VÄL MÖTT ÖNSKAR NBK AKILLES STYRELSE

Nyhetsbrev januari

Årets första nyhetsbrev är äntligen här! NBK Akilles hoppas att ni haft en rofylld Jul och ett inspirerande Nyår, själva ser vi fram emot ett mycket spännande 2019!

December månad innebar inte så mycket tävlande för NBK Akilles då månaden dominerades av SM där vi i år inte fanns representerade. I stället var det Jaja Hasan och Elias Chamoun som på ett föredömligt sätt försvarade klubbens färger i avslutningen av diplomserien i Motala.

Det första nya kläderna från vår samarbetspartner Stadium levererades också och det ser oerhört snyggt ut! Vill du beställa så hör du av dig till vår Ordförande Per Jensen!

Januari har redan inneburit kallelse till Ungdom och Juniorlandslaget för två av våra boxare men vi passade på att skicka med hela fem boxare på Breddläger i Värnamo förra helgen.

IMG 6231

Alla grupper är i full gång i och med denna vecka så är du sugen på Boxningsskolan, Motionsboxning eller MyBox är det bara att titta ner till Palatset på Värmlandsgatan 16. Träningarna är öppna för alla och ingen föranmälan krävs!

Motion

Januari innebär ju även att nya medlems och träningsavgifter ska lösas. 300:- i medlemsavgift gäller för hela kalenderåret och 500:- i träningsavgift täcker alla vårens pass och aktiviteter! Till i år har vi samlat regler, rekommendationer och riktlinjer för vår verksamhet i en Boxarmanual. Du får den tillsammans med ditt medlemskort när du betalar in avgiften för 2019!

manual

Vi också fram emot årets första tävling där våra Diplomboxare kommer stå för deltagandet då Mjölby BT arrangerar en tävling. Vi tror redan nu på ett stort gäng och en hel del debutanter i V4.

I övrigt väntar vi på den nya canvasen till vår ring, med lite tur hinner vi få upp den under januari.

Och slutligen, 2019 är året då NBK Akilles fyller 90 år! Det kommer uppmärksammas på lite olika sätt framöver men nu kan vi titta tillbaka till 30-talet för lite historia. Föreningen startades 1929 som GIF Akilles och var inledningsvis en allmän gymnastikförening endast för män. Det tog några år innan styrelsen 1933 beslutade att även Kvinnor skulle tillåtas bli medlemmar. Anledningen? Föreningens julfester var för tråkiga…. Detta finns sparat i Norrköpings föreningsarkiv och även om det är kul att kunna gå tillbaka och läsa om klubbens historia är det roligare att veta hur långt vi kommit sen dess. Idag är NBK Akilles en förening i framkant vad gäller jämlikhet och jämställdhet som aktivt arbetar för allas lika värde oavsett ursprung, religion eller kön. Det handlar i stället om att ha hjärtat på rätt ställe.

God Helg!

NBK Akilles önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Boxningsskolan öppnar den 7:e januari, vi syns då!Tomte

Nyhetsbrev December

Julen nalkas och med det årets sista nyhetsbrev. Redan när detta skrivs så har vi hunnit vara iväg på en tävling och en träningsdag i december. Vi brukar ju börja med en tillbakablick på månaden som gått men denna gången börjar vi istället med träningstider för Julhelgen:

Boxningsskolan, Utvecklingsgrupp och Matchgrupp: Jullov vecka 52 och 1

Motionsboxning och MyBox: Tränar som vanligt.

Det kan förekomma speciella pass för dom som har ledigt så håll ögonen öppna!

Motion November2018

November inleddes med ett träningsläger för diplomboxare där NBK Akilles tillsammans med East IF och Östsvenska boxningsförbundet drillade framtidensförmågor i teknik.

Helgen efter var det dags för matchboxning på palatset och där Freddy Nilsson tyvärr fick se sig besegrad på hemmaplan. Trots detta räknar vi tävlingen som en succé tack vare den support från boxare som Freddy och tävlingsarrangörerna fick!

Gripen BK i Söderköping stod sedan som värd för Nicopiaserien där Jonathan Riviera-Perez boxade till sig mycket fina poäng och där några av klubbens matchboxare förberedde sig för årets största turnering, King of the Ring.

King of the Ring hölls sista helgen i november och Cristian Alfaro bärgade ett guld till sig själv och klubben genom två riktigt bra insatser.

KotR2018

I helgen som gick avgjordes dessutom Nicopia MyBox League där NBK Akilles placerade sig på andra plats i serien och där Janne Eberhard knep förstaplatsen individuellt. Dessutom ett hederspris till Therese Dahlin för årets insats. Stort grattis till alla i klubben som bidragit till dessa framgångar, vi är oerhört stolta över era prestationer!

MyBox 2018-12-01

Det rör sig även lite grann på tränarfronten. Ni som deltar i Boxningsskolan har säkert märkt att det är oerhört populärt med boxning hos NBK Akilles. Julia Wong och Christian Peralta har därför kallats in för att stärka upp tränarskaran och till våren kommer vi ytterligare försöka spetsa till vårt upplägg. Som om inte det vore nog så har Maria Törnqvist byggt på sin kompetens genom en Steg III kurs på Bosön så vi går in i 2019 med än bättre förutsättningar!

I Navestad rullar numera Projekt Boxning med Camilo Palacios vid rodret och Atal Faisal samt Hossein Feyzi som stöd. Titta gärna förbi fritidsgården på onsdagar om du bor i närheten!

Tävlingsmässigt är december en ganska lugn månad, mycket beroende på SM vilket avgörs i Stockholm under mitten av månaden. Först ska dock våra diplomboxare på avslutning i Motala veckan som kommer och i SM finns NBK Akilles inte representerade detta år. I stället håller vi på grannarna från Team East som får representera Norrköping!

Slutligen har ni väl inte missat våra nya samarbetspartners Stadium och Earn-IT? Snygga kläder och bra träningsutrustning lagom till Jul!

Nya företag i vår ringhörna!

Lagom till att årets önskelistor ska plitas ner kan NBK Akilles idag stolt presentera två helt nya samarbetspartners för kläder och utrustning. Allt från träningsshorts till säckhandskar!

hopprep

Klubben har valt att satsa på lokala företag och kommer tillsammans med Stadium AB erbjuda en klubbkollektion där du kan klä upp dig i träningsoverall, tröja eller skaffa en väska att bära det i. Följ den här länken för att komma till NBK Akilles sida:

Stadium

Självklart kommer klubbens logga att finnas med på kläderna, sidan är dock så pass ny att vi inte hunnit med anpassningen ännu.

Och när du väl har rätt kläder så behöver du ju också rätt utrustning! Här har vi valt ett samarbete med EarnIT som har allt du behöver inom handskar och huvudskydd (och mer därtill). Använd koden: AKILLES_2019 när du handlar så får du 10% rabbat!

earn-it

Har du frågor vänder du dig till Per Jensen på onsdagarna MyBox-pass eller skickar ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Projekt Boxning är igång!

Under onsdagen drog NBK Akilles igång Projekt Boxning i Navestad tillsammans med SISU och Norrköpings Kommun. Under två terminer kommer NBK Akilles att erbjuda träning med utbildade tränare på plats i Navestad helt kostndsfritt för de som är intresserade. Träningen sker på Fritidsgården onsdagar 19:30 till 21:00. Vi kan endast erbjuda 20 platser per pass så anmäl dig i tid!

Camilo Palacios, Atal Faisal och Hossein Feysi hälsar välkomna!Projekt Boxning

Sida 1 av 38

Just nu

Sommarlov i Boxningsskolan, Utvecklingsgruppen och Matchgruppen

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1610736
Go to top