sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

NBK Akilles vinner i Härnösand

Fyra boxare från NBK Akilles tog den långa bilfärden upp till Härnösand för Öbacka BKs årliga Aprilfight. Cristian Alfaro och Lucin Sürüp är bägge inne i matchandet medan det var debut för Frat Bilge och Comeback för Felix Andersson.

NBK Akilles 2019-04-06

Cristian Alfaro ställdes mot Umeå BKs Shadman Mohammad och planen var att hitta tillbaka till sin egen boxning efter två knappa förluster. Cristian inleder första ronden bra och kan skaffa sig ett övertag i boxningen genom ett aktivt fotarbete. Cristian hittar in med både attacker och kontringar Men Shadman ger sig inte. Ett kroppsslag från Umeåkillen håller på att ställa till det rejält för Cristian som ändå kan bita ihop och hålla ifrån i slutet på ronden. Inspirerad av sin avslutning inleder Shadman offensivt och Cristian har initialt lite svårt att freda sig. Han hamnar i motståndarens boxning allt för ofta och får kämpa för att hitta tillbaka till sin egen, ju längre ronden går desto mer tar Cristian över och i slutet är han tillbaka i förarsätet. I tredje ronden fortsätter Cristian att driva matchen och kan nu dominera genom fina sidoförflyttningar och snabba, bestämda attacker med bakre handen. Seger till Cristian med klara 3-0 efter en väl genomförd match.

Frat Bilge var nästa man upp för NBK Akilles och han ställdes mot Carl Johnsen, AIK Boxning. Planen var att Frat skulle sätta tempot från början och han öppnar också offensivt. Carl är dock duktig på att både komma undan och täppa till avståndet så Frat har svårt att hitta sin distans. Carl är också aktiv med sin jab och lyckas både störa och träffa vid ett flertal gånger. Dom gånger Frat väl hittar sin distans ser boxningen mycket bra ut och serierna han levererar är både precisa och bestämda. Andra ronden fortsätter till stor del som den första där Frat jagar avstånd och Carl plockar poäng. Till tredje ronden har Frat bestämt sig för att stå kvar i mitten istället för att jaga och kan då också jämna ut antalet träffar. Segern går till Carl Johnsen med 3-0, trots det en mycket förtroendeingivande debut av Frat där han kan vara nöjd med prestationen.

Felix Andersson har rehabiliterat en skadad axel under en längre period men var nu redo att kliva in i ringen igen. Planen var att hitta sin egen boxning och agera lugnt och fokuserat mot Robin Lodin, Sundsvalls BK. Planen kastade dock Felix åt sidan så fort domaren sa ”Box”, månader av uppdämd boxning flödade ut genom Felix i den första ronden och Robin ges inte en chans. Träff efter träff går in från Felix handskar och i slutet på första ronden får Robin också en räkning av domaren. Gong-gongen räddar honom men det blir aldrig någon andra rond, Felix tilldöms segern på RSC då Robin fått nog. Mycket övertygande come back av Felix!

Sist ut för NBK Akilles var Lucin Sürüp som inför mötet med Majornas Matilda Werder gått upp en viktklass till 63kg. Planen var att Lucin skulle sätta sin egen boxning och helt enkelt göra det hon är bra på. Det var oerhört varmt i lokalen när tjejerna drog igång men Lucin kan direkt hitta sitt avstånd och sätta press på Matilda. Lucin varierar träffarna mellan kropp och huvud och är aldrig riktigt hotad i inledningen. I slutet av ronden tvingas dessutom Matilda till en räkning där även hon räddas av gong-gongen. Andra ronden inleds precis som den första slutade och då Matilda inte tar för mycket slag väljer ringhörnan att kasta in handduken. Seger på uppgivet för Lucin som trots sin korta tid i ringen även utses till bästa bortaboxare på tävlingen.

Fyra mycket bra prestationer av NBK Akilles som även tilldelas priset som bästa klubb på tävlingen. Huvudtränare Thelma Sürüp var både nöjd och stolt över samtliga boxarna och poängterade deras sammanhållning och hur dom ställer upp för varandra.

Stort tack till Öbacka BK för en väl genomförd och mycket fin tävling

Resultat:

SB64 Cristian Alfaro, NBK Akilles – Shadman Mohammed, Umeå BK 3-0
SC81 Carl Johnsen, AIK Boxning – Frat Bilge, NBK Akilles 3-0
UB63 Felix Andersson, NBK Akilles – Robert Lodin, Sundsvalls BK RSC2
UB63 Lucin Sürüp, NBK Akilles – Matilda Werder, Majornas BK Abd2

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1587564
Go to top