sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Maryam vinner debuten

NBK Akilles bjöd under fredagskvällen in till tävling på Värmlandsgatan 16. 8 matcher var planerade och 7 avgjordes efter det att en boxare inte klarat läkarundersökningen innan match. Tråkigt för både honom och hans motståndare såklart men ändock ett bra bevis på att SBF:s arbete för boxarnas säkerhet fungerar.

Maryam Al-Azawi 2019-03-29

För NBK Akilles skulle Freddy Nilsson, Cristian Alfaro, Alir Reza Safari och Maryam Al-Azawi boxas. Freddys motståndare insjuknade under torsdagen och fick lämna återbud, med så kort varsel lyckades vi inte heller hitta någon ersättare så Freddy får ladda om till kommande lördag.

Först in i ringen för hemmaklubben var Cristian Alfaro som ställdes mot Johan Nilsson, BK Revanch. Johan öppnar matchen något bättre och lyckas hitta rätt flera gånger med en snabb och effektiv jabb. Både Cristian och Johan jobbar dock hårt hela första ronden och det är många tuffa dueller som boxarna turas om att vinna. Till andra ronden hittar Cristian in i sin boxning bättre och även om denna ronden också är jämn så tycks Cristian ligga lite före nu genom att både boxas tidigare och rappare. Johan vägrar dock vika ner sig och i tredje ronden är den effektiva jabben tillbaka. Bägge boxarna kämpar frenetiskt och med en imponerande vilja hela vägen till sista gång-gången. Segern går till Johan Nilsson med domarsiffrorna 2-1 i en mycket sevärd boxningsmatch.

Cristian Alfaro 2019-03-29

För Ali Reza Safari var det dags för come-back efter ett uppehåll på över ett år. KFUM Linköpings Oliver Rosén stod för motståndet och det syntes direkt att detta var en god tekniker. Ali öppnar dock i ett rasande tempo och kan på så sätt överraska Johan med en offensiv och frejdig boxning. Ali pressar Oliver genom första ronden men lyckas inte riktigt hitta helt rätt i attackerna. Ali tar med sig boxningen in i andra ronden och även om Oliver nu är bättre förberedd så kan han inte hindra Ali i sin framfart. Oliver har dock hela tiden kontrat bra och varit tät och när Alis krafter börjar tryta i mitten på andra ronden börjar matchen svänga över till Linköping. I tredje ronden är det Oliver som bestämmer och Ali som är på defensiven. Oliver jobbar på och tvingar Ali att ta en räkning i matchens slutskede. Seger med 3-0 till Oliver Rosén i en match där Alis krafter tog slut lite för tidigt.

Ali Reza Safari 2019-03-29

När Maryam Al-Azawi presenterades lyfte taket inne i Palatset. Hela klubben har väntat på denna match och det märktes på reaktionerna i lokalen. Natalie Radovlacki, Djurgårdens IF stod för det historiska motståndet. Maryam öppnar aggressivt och kan sätta tempot i matchen. Natalie biter tillbaka men kan inte riktigt stoppa Maryams framfart. Till andra ronden har Natalie justerat sin jab och Maryam får svårare att hitta in med sina attacker. Det är en något frustrerad Maryam som ändå kan vinna ronden ganska komfortabelt. I tredje ronden har Natalie inte längre orken att jabba effektivt och Maryam hittar gång på gång öppningar i Djurgårdens försvar. Domarna har bestämt sig och Maryam tilldöms segern med klara 3-0.

Maryam Al-Azawi 2019-03-29b

NBK Akilles är mycket stolta över alla tre boxare som representerade klubben på hemmaplan. Cristian och Ali gör väldigt mycket rätt i sina matcher och kommer kunna lyfta sig en nivå till inom kort. Maryam är ett Lejon i ringen med en obeveklig vilja, idag fick hon kämpa med den mentala balansen och visade att hon klarar även det.

Stort tack till gästande klubbar och funktionärer. Nu laddar vi om inför söndagens Mybox där det går mot nya rekord i deltagarantal!

Resultat Norrköping Friday Duel

Klass Röd  Klubb vs Blå Klubb2 Resultat
UB57 Zayd Karim Ali East IF Norrköping vs Nadeem Naziry BK Revansch 3-0
SB64 Johan Nilsson BK Revansch vs Christian Alfaro NBK Akilles 2-1
SB60 Alvin Warakuga BK30 Motala vs Seyd Hassan Hosseini Örebro BK 2-1
SC60 Oliver Rosén KFUM Linköping vs Ali Resa Safari NBK Akilles 3-0
WSC57 Maryam AL-Azawi NBK Akilles vs Natalie Radlovacki Djurgårdens IF 3-0
WSB64 Rinna De Silva Örebro BK vs Clara Cumming East IF Norrköping 2-1
SC81 Daniel Sjöberg Djurgårdens IF vs Fredrik Andersson Åtvidabergs BK 3-0

Till bästa bortaboxare utsågs Daniel Sjöberg, Djurgårdens IF samt Rinna de Silva, Örebro BK medan samma pris till Hemmaboxarna gick till Zayd Karim Ali, East IF och Maryam Al-Azawi, NBK Akilles.

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1587560
Go to top