sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

NBK Akilles framgångsrika på Diplom-SM

Gripen BK och IF Linnéa stod i år som arrangörer för Diplom-SM. Mästerskapet avgjordes i Söderköping och närheten bidrog till att NBK Akilles slöt upp mangrant för att stötta sina tävlande klubbkamrater.

NBKA2019-02-23w

NBK Akilles representerades av idel mästerskapsdebutanter varav av några gjort sina första matcher så sent som i år. Det var dags för klubbens framtid att visa upp sig på allvar och NBK Akilles ställde upp med hela sju boxare. Antonia Yakop, Noel Sundblad, Daniel Miletic, Fiordi Lika, Elias Chamoun samt bröderna Gabriel och Kristian Yousef representerade NBK Akilles. Med som ledare fanns Thelma Sürüp och Jonas Hjelm samt en hel flock med klubbkompisar ivriga att hjälpa till!

Noel Sundblad var först ut i DC38kg och ställdes mot Henning Backlund, Bålsta BK i semifinal. Noel gör sin blott 4:e match men inleder lugnt och metodiskt. Ju längre matchen går så släpper också nervositeten och Noel börjar visa allt mer ifrån sitt register. Henning är dock lite för bra denna gång, Noel gör sin passande nog sin bästa match hittills men får se sig rättvist besegrad av en mer erfaren motståndare. Brons till Noel!

Noel Sundbladw

Elias Chamoun ställdes även han mot Bålsta BK när Oliver Persson stod för motståndet i DB40kg. Första ronden är jämn och Elias lyssnar bra i rondpausen men Oliver visar sig vara en riktigt tuff motståndare. Elias kan ändå behålla lugnet och fortsätta fokusera på sin egen boxning. Trots det så är det återigen Bålsta BK som går segrande ur en semifinal då Oliver var den boxaren som hade bäst fotarbete matchen igenom. Brons till Elias!

Elias Chamounw

I DB50kg ställdes Daniel Miletic mot rutinerade Maximilian Nygård, IF Linnea. Daniel inleder med stor respekt och Maximilian kan diktera tempot i matchen. Men i takt med att orken tryter på Daniel så kan han även slappna av och börja visa upp lite mer av vad han kan. I denna match räcker det inte hela vägen och Maximilian tar sig vidare till final. Brons till Daniel!

Daniel Mileticw

Gabriel Yousef är en av de mera erfarna boxarna bland klubbens yngre förmågor och en riktig Storebror. I kvartsfinal i DA63kg hette motståndet Leon Nilsson, BK Revansch. ”Gabbe” inleder frejdigt mot en duktig Leon och bägge boxarna var fast beslutna om att vinna matchen. Leon är den lite längre boxaren och lyckas utnyttja sin fördel genom ett aktivt fotarbete. Gabbe kämpar på och briljerar stundtals med riktigt svåra manövrar i den högre skolan. Till slut är det ändå Leon som går vidare efter en jämn drabbning.

Gabriel Yousefw

Även Kristian Yousef ställde upp i DB50kg och mötte Florjan Fishti, Botkyrka BK i semifinal. Kristian inleder lite trevande men då Florjan sätter upp ett högt tempo tvingas Kristian att följa med. Och det skulle visa sig att det passade alldeles utmärkt! Kristian boxar bättre och bättre matchen igenom och i tredje ronden har han helt tagit över taktpinnen. Han belönas med segern och en plats i finalen!

Kristian Yousefw

I finalen väntar Maximilian Nygård, IF Linnea. Kristian och Maximilian har mötts flera gånger förut och det har varit Maximilian som vunnit samtliga matcher. Det är dock historia i en final och Kristian inleder matchen i samma stil som han avslutade semifinalen. Högt tempo, tät gard och väl avvägda kontringar. Maximilian är både rutinerad och duktig men hur han än försöker så är Kristian obeveklig denna dag. Bakre handen sitter som ett plåster vid kinden och blockerar attack efter attack samtidigt som kontringarna blir allt mer precisa. Seger till Kristian Yousef och Guld i debuten på Diplom-SM!

Thelma och Kristianw

Antonia Yakop gjorde sin blott andra match när hon i direktfinal ställdes mot Alexandra Mathiesen, Frölunda BK. Matchen gick i DA66kg och bägge boxarna var spända i första ronden så domaren fick lugna ner tempot lite. Antonia visar upp ett jättefint fotarbete och bra teknik i slagen. Alexandra ökar tempot i andra ronden och kan ta över matchen i takt med att Antonias ork tar slut. Antonia börjar slarva lite med garden men fortsätter boxas med en bra balans i fotarbetet och en otrolig tapperhet. Hon kämpar matchen ut och trots en rättvis seger till Alexandra är det imponerande uppvisning av den oerfarna Antonia. Ett välförtjänt Silver att ta med hem!

Antonia Yakopw

I finalen i DC36kg ställdes Fiordi Lika mot Daniialbek Gadzhiev, Haninge BK. Fiordi gör sin blott 10:e match men är säkerheten själv när det gäller boxning. Haningeboxaren inleder trevande men sätter sen högsta fart framåt mot en stabil Fiordi. Daniialbek fortsätter boxas aggressivt men Fiordi står upp på ett bra sätt och blir inte skakad av attackerna. Då Fiordi vägrar vika sig hamnar Daniialbek allt som oftast vilt svingande alldeles för nära är kylig Fiordi. Domaren väljer att bryta matchen i andra ronden och Fiordi tilldöms segern efter att domarna har räknat poängen. Guld till Fiordi Lika!

Fiordi Likaw

NBK Akilles summerar ett diplom-SM där 7 debutanter tog 2 Guld, 1 Silver och 3 Brons. Tränarteamet Thelma Sürüp och Jonas Hjelm var oerhört stolta över prestationerna. ”Vi är otroligt nöjda med vad var och en har presterat och slår man ihop hur boxarna som lag har sett ut är det en fröjd att se. Dom lyssnar på direktiv, försöker prova nya saker och visar en fin respekt mot sina motståndare. Det är särskilt imponerande med tanke på att alla gör debut i SM, vilken framtid det finns i klubben. Stödet från klubbkamrater har varit fantastisk under tävlingen, det hörs när NBK Akilles är i ringen”

NBKA 2019-02-24w

Just nu

Sommarlov i Boxningsskolan, Utvecklingsgruppen och Matchgruppen

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1610747
Go to top