sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Guld och Silver i Golden Girl

Världens största turnering för damer hålls numer i Borås och NBK Akilles styrde kosan dit med Ebba Stahlberg, Leona Sürüp och debutanten Lucin Sürüp.

Laget

Ebba var först ut under fredagen och ställdes i kvartsfinalen mot Signe Lindfors, IF Linnea. Signe vann en jämn match i diplomboxning mot Ebba så sent som i höstas men Ebba har hunnit med två amatörmatcher sedan dess medan Signe debuterade under Golden Girl. Ebba börjar första ronden oerhört aggressivt och får tidigt ett övertag i boxningen. Signe har svårt att freda sig mot Ebbas outtröttliga attacker där hennes raka slag firar flera triumfer. I början av andra ronden försöker Signe att stå emot och ta initiativet men Ebba vägrar släppa taget och kan återigen fortsätta sin frejdiga offensiv. Tredje ronden är de andra lik där Ebba konstant jagar Signe och lyckas pressa henne genom hela ronden. Klara 5-0 till Ebba som därmed är vidare till Semifinal!

Ebba

Ebba ställdes i Seminfinalen mot Alva Sixtensson, KK All Round. Ebba börjar matchen lika aggressivt som hon slutade den förra och Alva hamnar direkt i problem då de raka slagen haglar in från Ebba. Domaren väljer också att ge Alva en stående räkning då han tycker att det börjar bli för ensidigt så ronden slutar med en klar vinst för Ebba. Det fanns inga tankar på att bevaka ledningen i den andra ronden utan Ebba jobbar på framåt mot en Alva som får allt svårare att hävda sig. Efter ytterligare en räkning på Alva tycker ringdomaren att det är nog och Ebba tilldöms segern med domarresultatet RSC r.2.

I finalen väntar Sara Mohamed, Lochend Boxing Club (Skottland). Sara visar direkt i första ronden att hon kan bemästra Ebbas offensiv. Ebba jobbar konstant framåt men Sara lyckas dansa undan och samtidigt pricka Ebba med en effektiv kontringsboxning. Ebba fortsätter mala på i andra ronden men Sara är för kvick och kan gång på gång komma ur Ebbas attacker. I den tredje ronden är dock Saras krafter slut och Ebba kan äntligen komma åt den dansande Skotskan. Ebba forcerar rejält men Sara har nog med krafter för att värja sig ronden ut. Segern går till Sara Mohamed med rättvisa 5-0, därmed Silver till Ebba efter tre oerhört bra prestationer i matcherna!

Lucin Sürüp har väntat länge på att få debutera som matchboxare och hon såg oerhört laddad ut inför Semifinalen mot Anniken Holthe Norway Female Box. Lucin öppnar genom att sätta en kraftig höger på Norskan som såg ut att skaka henne direkt. Lucin fortsätter jobba på med effektiva dubbelattacker mot en alltmer passiv norska och innan första ronden är slut har Lucins höger hittat rätt flera gånger. Domaren väljer till slut att ta en räkning på Anniken och den Norska ringhörna beslutar att Anniken fått nog genom att kasta in handuken. Seger på ABDr1 och vidare till final för Lucin.

I finalen väntade duktiga Natalie Özgun, BK Rapid. Lucin öppnar första ronden oerhört kontrollerat och kan sätta ett flertal fina träffar tack vare en varierad boxning. Med en seger i första ronden kan Lucin boxa mer avslappnat i fortsättningen. Även om Lucin fortsatt ligger steget före Natalie i andra ronden är det aldrig ofarligt med en så pass duktig motståndare. Lucin tar hem även rond två och kan sen bevaka segern i tredje ronden. Klara 5-0 och GULD till Lucin Sürüp!

Lucin Guld

Leona Sürüp fick vänta till söndagen där hon i direktfinal ställdes mot Ellie Preston, Baldoyle (Irland). Första ronden är jämn där Leona är den bättre distansboxaren medan Ellie visar sig stark när hon hittar in i närkamp. Leona kan dock hålla sig på avstånd för det mesta så det ser bra ut inför andra ronden. Ellie är nu än mer angelägen om att komma in i närkamp och då oturen är framme lyckas Leona tappa bägge sina linser! Leona försöker fortsätta men har nu mycket svårt att stoppa Ellie från att komma nära, det resulterar i en stökig boxning där Domaren beslutar att Leona inte kan fortsätta boxas. Ellie vinner matchen på RSCr2 och Silver till Leona.

Huvudtränare Thelma Sürüp var mycket nöjd med prestationerna från NBK Akilles boxare ”Jag är oerhört stolt över alla tre, vi vinner fyra matcher, förlorar två och åker hem med tre medaljer varav ett är guld. Det finns oerhört mycket bra saker vi kan ta med oss från den här turneringen, och så några saker vi ska träna på såklart”

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1587526
Go to top