sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Guld till Christian Alfaro i Borås

Till årets upplaga av King of the Ring var nästan 500 boxare anmälda och NBK Akilles ställde upp med 4 boxare. Hossein Feysi, Enriquas Niancuka, Delshad Dawd och Christian Alfaro representerade klubben i ringen medan Thelma Sürup och Mark Blewitt skötte sekonderingen.

KOTR2018

Hossein var förts ut under fredagens kvartsfinaler och ställdes mot Mohammad Ali Asghan, BK Värend. Det var Mohammad som tog kommandot i matchen medan Hossein boxade mer avvaktande. Ronderna gick utan att Hossein hittade sin boxning vilket gjorde att Mohammad kunde boxa hem segern ganska komfortabelt med eniga domare 5-0.

Enriquas ställdes mot den 40! Kg tyngre Sadri Tarlamishi Hisingens BK i supertungvikt för ungdomar. Sadri gick ut i ett högt tempo och kunde ganska omgående få Enriquas på defensiven då han även är en god tekniker. Domaren stoppar matchen tidigt och Sadri vinner på RSC i första ronden.

Delshad såg oerhört taggad ut inför mötet med Mohammad Ali Asghan, BK Värend, boxaren som vunnit över vår Hossein dagen innan. Delshad inleder också första ronden mycket bra och skaffar sig ett övertag genom rappa fötter och väl avvägda attacker. I slutet av ronden träffas Delshad dock olyckligt i bakhuvet och de sista 15 sekunderna går till Mohammad. I rondpausen är Delshad tveksam till en fortsättning men bestämmer sig för att göra ett försök. Den fina boxningen från första ronden är dock borta och Mohammad kan dominera en stillastående Delshad. Efter en räkning väljer ringhörnan att kasta in handduken och matchen går till Mohammad på resultatet Uppgivet Rond 2.

Sist in i tävlingen för NBK Akilles var Christian Alfaro som i semifinal ställdes mot Jake Williams, South Wye police boxing academy, England. Jake börjar aggressivt men Christian boxar med kyla och kan kontra sönder Engelsmannens attacker. Christian fortsätter att vara rörlig och när Jake väl kommer in i närkamp är det Christian som träffar bäst vilket ger honom ett ännu tydligare övertag. Jake har också visat nya luckor i sitt försvar så när Christian börjar leverera uppercuts är det många som träffar. Matchen går tiden ut men blir aldrig riktigt spännande resultatmässigt då Christian har ett allt för stort försprång. Seger med domarsiffrorna 3-0 och vidare till final.

I finalen väntade Baxialy Rhmane, BK Kungälv. Christian inleder positivt och kan utnyttja det övertag i längd han har på sin motståndare. Jabben träffar ofta och det är en frustrerad Baxialy som går till rondpaus efter första ronden. I andra ronden växlar så Christian upp och sätter en konstant press på motståndaren genom att täta till avståndet något, en taktik som ser ut att fungera bra då Baxialy ser oerhört trött ut inför tredje ronden. Inledningen av tredje ronden är fokuserad från Christians sida men halvvägs in träffar Baxialy med en kraftig högerkrok och som får Christian att gå ner. Han är dock snabbt uppe och redo när domaren räknat till 8 och då Christians näsa också börjat blöda får han lite extra tid att återhämta sig på när läkaren kollar till honom. Christian kan sedan fortsätta boxas bra ronden ut och lyckas knipa segern med domarsiffrorna 2-1. Därmed Guld till Christian Alfaro!

Huvudtränare Thelma Sürüp summerar turneringen. ”Vi har haft lite berg och dalbana här i Borås, Hossein kan mycket mer än vad han visar här, det var en dålig dag på jobbet helt enkelt. Enriquas match finns det inte mycket att säga om, 40 kg mer i boxning är en otrolig fördel och domaren gör rätt som stoppar tidigt medan Delshad blev olyckligt träffad och sådant händer i boxning. Christians resa till och i turneringen är magnifik. Han har gått ner en viktklass för att han hjälpt en klubbkompis, kämpat med vikten hela helgen, boxat ut en Engelsman och klarat en räkning. Ett oerhört välförtjänt guld vilket är ett kvitto för både Christians insats och alla på klubben som bidragit till det.”

Resultat NBK Akilles

SB60kg

Mohammad Ali Asghan, BK Värend

-

Hossein Feysi, NBK Akilles

5

-

0

UB80+kg

Sadri Tarlamishi, Hisingens BK

-

Enriqua Niancuka, NBK Akilles

RSC1

SB60kg

Mohammad Ali Asghan, BK Värend

-

Delshad Dawd

AB1

SC64kg

Christian Alfaro, NBK Akilles

-

Jake Williams, South Wye police boxing academy (ENG)

3

-

0

SC64kg

Christian Alfaro, NBK Akilles

-

Baxialy Rhmane, BK Kungälv

2

-

1

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1587527
Go to top