sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Nicopiaserien hos NBK Akilles

Under lördagen samlades distriktets diplomboxare i Norrköping för den 7:e deltävlingen i Östsvenska Boxningsförbundets diplomboxningsserie. 16 välboxade matcher avgjordes med välmeriterade Stefan Nordin och duktiga Oskar Silén som ringdomare.

NBK Akilles ställde upp med ett starkt startfält där Elias Chamoun, Jonathan Riviera Perez, Kristian och Gabriel Yousef, Ebba Stahlberg och Lucin Sürüp representerade klubben.

2018-10-13 NBK Akilles

Först ut var Kristian Yousef som gjorde säsongsdebut i diplomringen denna lördag. Kristian inledde stabilt med bra fotarbete och tydliga raka slag. I tredje ronden fick Kristian fria tyglar och som han boxades! Domarna belönade Kristian med 25 poäng, personligt rekord!

Kristian gick även en match till. Även här visade Kristian upp en bra boxning men motståndaren var lite längre och kunde störa Kristian lite för effektivt. 23 poäng i andra matchen och ett solklart kliv framåt.

Elias Chamoun har nu hunnit med 3 matcher på lika många veckor och under lördagen var det dags för den fjärde. Elias öppnar med en aktiv gard och rörliga fötter. Ju längre matchen går ju mer visar Elias upp och vi bjuds på en variation och ödmjukhet i ringen som imponerar. 24 poäng till Elias och nytt personligt rekord!

Ebba Stahlberg och Lucin Sürüp ställdes mot varandra denna tävling, något som kan vara svårt när man är klubbkompisar. Ebba och Lucin tog det dock som en möjlighet att träna där Ebba var den som gick mest framåt och Lucin kontrade och manövrerade. Fin boxning av båda boxarna gav 25 respektive 28 poäng.

Även Gabriel Yousef gjorde säsongsdebut och inledde bestämt. Motståndaren boxade lite avigt och Gabriel hade stundtals svårt att få tag i honom. Några träffar tog lite för bra och Gabriel blev lite avvaktande i sin boxning. Kämpa andan var det dock inget fel på utan ”Gabbe” krigade på matchen igenom. 22 poäng kändes i underkant men det lär bli mer nästa match!

Jonathan Riviera Perez var sista boxaren ut för NBK Akilles och han gjorde dessutom tävlingsdebut! Jonathan inledde stabilt med distansboxning och kände av stämningen i ringen. Ju mer bekväm Jonathan blev med matchsituationen ju mer boxning fick vi se från debutanten. ”Jonte” boxade med bra försvar, varierade attacker och ett aktivt fotarbete. Hakan ska vi gömma bättre i framtiden men domarna tyckte ändå att det var värt hela 26 poäng i debuten!

NBK Akilles passar på att tacka gästande klubbar East IF, Gripen BK, BK30 Motala, Mjölby BT och IF Linnea för en mycket trevlig lördag. Stort tack även till Stefan Nordin som gjorde resan från Örebro så vi kunde genomföra tävlingen.

Just nu

Sommarlov i Boxningsskolan, Utvecklingsgruppen och Matchgruppen

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1610742
Go to top