sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Gästabud med medaljsmak

NBK Akilles inledde tävlingssäsongen när Söderköping höll sitt ”riktiga” gästabud, Gripen Cup. 13 boxare skulle representera klubben så det var högt tempo och övertid för klubbens coacher som gällde!

NBK Akilles 2018-09-30

Klubbens diplomboxare inledde tävlingen och Ebba Stahlberg var först upp i ringen mot duktiga Signe Lindfors, IF Linnea. Ebba boxade frejdigt mot en ibland lite ställd Signe men var samtidigt lite för ivrig matchen igenom. Signe vidare till final med rättvisa domarsiffrorna 3-0 men Ebba kan inte varit långt efter och den boxningen Ebba visade upp imponerade!

Lucin Sürüp inledde sin direktfinal mot Ajilina Bucaliu, Angered BC lite avvaktande men det släppte snart. Lucin styrde sedan matchen genom ett bra fotarbete, tät gardering och rappa, avvägda attacker. Det var enhälliga domare som gav Lucin segern och därmed NBK Akilles första Guld i turneringen.

Elias Chamoun debuterade som diplomboxare så sent som förra lördagen men det fanns ingen tvekan från hans sida att ge sig in i hetluften i en större turnering. Anton Stolfi, Hisingens BK stod för motståndet och visade sig vara en duktig diplomboxare. Elias fastnade lite i samma mönster matchen igenom och behöver jobba lite på sin variation men visar upp en inställning som lovar gott inför framtiden. Denna gången blev det en rättvis förlust med 0-3.

Först ut bland matchboxarna var Maryam Al-Azawi som ställdes mot Atosa Lashgan, KFUM Fightzon. Då Maryam boxar med täckta armar och ben tilldömdes Atosa segern på Walk Over innan matchen drogs igång. Vi vill skicka en speciell hälsning till Atosa och samtliga i KFUM Fightzon på plats som uppträdde med ödmjukhet och respekt gentemot vår boxare och våra ledare.

Första debutanten för klubben, Christian Alfaro ställdes mot Borhan Tarabish, Åtvidabergs BK. Christian visade från första slagväxlingen att den här matchen skulle handla om hjärta och pannben. Christian pressade och pressade en alltmer tröttkörd Borhan och kunde på så sätt bryta ned motståndet. Seger med 5-0 och vidare till semifinal.

I semifinalen ställs Christian mot Johan Nilsson, BK Revanch. Johan hade inga planer på att vika ner sig och även om Christian vann första ronden så var det Johan som drog det längsta strået i den andra. I tredje ronden hittade Christian tillbaka till mer av sin boxning men det var en ständigt kamp och ganska ovisst när resultatet 3-2 annonserades. Men Christians hand lyftes och med det var han vidare till final!

I finalen väntade Tobias Rajs Lundström, Hammarby IF Boxning. Christian inleder frejdigt och skapar snabbt ett övertag i boxningen med flera klara träffar. Till den andra ronden täpper dock Tobias till avståndet och det är i stället Christian som tar emot flest slag. Christian gräver återigen djupt för att hämta kraft till den tredje ronden och kan vända på matchen igen! Seger med klara 3-0 och Guld till Christian Alfaro i Senior C69kg!

Felix Andersson avslutade förra säsongen med en skada så han var särskilt taggad inför mötet med Albion Kelmendi, Haninge BK. Felix inleder mycket bra och sätter tidigt ett par fina serier som letar sig rätt bakom Albions försvar. I andra halvan av första ronden träffar Albion på Felix axel och efter det boxar Felix väldigt defensivt och passivt. Ringhörnan tar beslutet att avbryta matchen och Albion vinner där med på Uppgivet i rond två och Felix får nöja sig med ett silver. Det visade sig vid läkarundersökningen efteråt att en sena tagit stryk så nu är det åter till rehab för Felix.

Francisco Cortez avslutade fredagens tävlingspass genom final mot Mohammed Al Ashiri, BK Narva i Senior B 91+, Supertungvikt. Mohammed hade en ruskig överhandshöger som hotade matchen igenom men bortsett från den var det Francisco som kunde ta tag i boxningen. ”El Toro” boxades metodiskt och avvägt vilket gjorde att han långa stunder kunde trycka in fina serier på motståndaren. Mohammed var dock finurlig och laddade sin höger gång på gång. I tredje ronden var det två ganska trötta boxare som trots det vägrade vika ner sig. Francisco kunde hålla undan motståndarens höger och vinna rättvist med klara 5-0. Guld till Francisco och NBK Akilles!

Houssain Feysi gjorde comeback efter över ett års frånvaro från tävlande och ställdes direkt mot tufft motstånd i Djurgårdens Milca Munsi Mbu. Först ronden inleds lite trevande från bägge boxarna och ingen vill bjuda motståndet på något gratis. Milca blir den som är mer aktiv i boxningen och tvingar Houssain att reagera. Houssain kämpar för att bryta underläget men Milca boxar rutinerat och håller Houssain på defensiven. I tredje ronden kommer så ett sista försök från Houssain att ta över matchen men även om Milca är märkbart ansträngd så lyckas han behålla överläget. Förlust för Houssain men en lovande comeback till tävlandet!

NBK Akilles andra debutant, Freddy Nilsson boxade under söndagen final mot Mahdi Eqball, BK Falken i Senior C91kg. Freddy inleder avvägt och bra och har några tidiga fina jabbar som tydligt stör den något kortare motståndaren. Mahdi ser sin chans i att pressa den mindre rutinerade Freddy och i andra ronden träffar han så bra att domaren tvingas ta en räkning på Freddy. Freddy reder dock ut situationen och i tredje ronden får han igång lite av den boxning han kan prestera. Segern går rättvist till BK Falken med domarsiffrorna 5-0 så Freddy får nöja sig med ett Silver. Freddy visade dock upp både en fin teknik och en riktig kämpa anda så han blir spännande att följa under säsongen.

Manzor Ashna och Delshad Dawd var båda anmälda i Senior B 60kg och seedades därför till var sin semifinal. Manzoor inledde mot Nyköpings BS Darwin Irmak. Manzoor gör en ok match, läser av motståndet och gör det han behöver men kommer aldrig riktigt igång. Seger med klara 5-0 mot en Darwin som stod upp bra genom hela matchen.

Delshad Dawd fick det tuffare i sin semifinal där Mohammed Abdirisac Musa, BK Falken tidigt utnyttjade en slarvig inledning från Delshad med ett par rappa kontringar. Delshad boxar sedan mer försiktigt och kan i andra ronden hämta upp matchen igen. Tyvärr fanns inte kraften för en slutforcering denna gång utan Mohammed vinner rättvist med 5-0.

I söndagens final ställdes då Manzoor mot Mohammed och nu var det en annan matchplan som gällde för Manzoor. Full fart från början var beordrad och det tog inte mer än 25 sekunder innan Mohammed tog sin första räkning. Manzoor visade ingen pardon utan satte omedelbart ny press på Mohammed som tog emot flera tunga träffar. Efter den andra räkningen kastades handduken in och Manzoor vinner på Uppgivet i rond 1. Guld till Manzoor!

En intensiv tävlingshelg med mycket känslor summeras med fyra guld, två silver samt många kvitton på att träningen har gett resultat. ”Jag har sett ödmjukhet, respekt och mod från mina boxare och är oerhört stolt över vad vi presterat som klubb. Nu laddar vi om för kommande mål” hälsar Huvudtränare Thelma Sürüp

Ett stor eloge till Gripen BK och IF Linnea för en väl arrangerad turnering.

Här följer ett antal bilder från helgen, håll till godo!
Christian Manzoor Elias

Felix Francisco

Lucin Ebba Maryam

 IGP9532

 IGP9551

 IGP9555

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1571195
Go to top