sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Nicopiaserien hos East IF

Sex stycken boxare från NBK Akilles åkte de 800 metrarna till grannklubben för den andra deltävlingen i distriktets diplomtävling. Ebba Stahlberg, Felix Andersson, Fjordi Lika samt Gabriel och Christian Yousef deltog i diplomtävlingen medan Enrikas Niucukas var med för sparring.

FjordiFjordi var först ut för NBK Akilles och han öppnar matchen i ett rasande tempo. Rörliga fötter, villiga händer och en frejdig energi i boxningen överlag från blott 10-åriga talangen. I rondpausen justerades boxningen lite så för att kunna visa upp gardering och försvar drog Fjordi ner på tempot betänkligt. Det fortsatte så även i tredje ronden och Fjordi genomför en riktigt bra boxningsmatch. Domarna var imponerade och FJordi tilldelas hela 29 poäng!

 

ChristianChristian Yousef gick upp i nästa match men han hade svårt att få igång sin boxning i första ronden. Motståndaren var mer aktiv och Christian försökte i stället kontra när tillfälle gavs. Till andra ronden hade Christian fått lite mer fart på fötterna och kunde försöka styra avståndet något. Det gav en mer aktiv boxning och även möjlighet att visa upp lite mer färdigheter. Tredje ronden fortsatte som den andra i en match där Christian inte riktigt lyckas visa upp allt han kan. 23 poäng från domarna.

 

GabrielGabriel Yousef inledde även han avvaktande mot en duktig motståndare. Gabriel väntar och kontrar och lyckas även med det några gånger men det finns mer att hämta, det vet vi. I slutet av andra ronden blixtrar Gabriel till efter en upplevd förseelse. Boxningen blir lite stressig men viljan och glöden är det inget fel på! I tredje ronden har Gabriel höjt grundtempot i sin boxning och kan då också visa upp lite mer av sina färdigheter vilket belönas med 24 poäng.

 

EbbaEbba Stahlberg gör sin blott tredje match men hon har en blick för luckor hos motståndaren som är långt mer erfaren. Första ronden börjar bra och Ebba hittar tidigt en riktigt bra distans, träffarna blir lite för bra så Ebba får dra ner på tempot något. Till andra ronden söker Ebba mera kroppsslag med sin bakre hand och får igång variationen i boxningen bra. Ebba fortsätter boxas stabilt genom tredje ronden och tilldelas 25 poäng.

 

FelixSist ut för NBK Akilles i diplomserien var Felix Andersson. Felix inleder tryggt med en säker gard, bra fotarbete och en effektiv jabb. Efter tillsägelse får även Felix dra ner på tempot och boxningen knyter sig lite. Gard och fotarbetet är riktigt bra genom andra och tredje ronden men offensiven är aningen begränsad då Felix passar sig för ytterligare tillsägningar. 25 poäng blir det tillslut vilket med partiska ögon helt klart är i underkant efter Felix prestation.

Efter avslutad tävling sparrade Enrikas tre ronder mot två duktiga killar från Eskilstuna BK, nyttig och rolig träning!

Tack till East IF och ÖBF för arrangemanget!

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1533972
Go to top