sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Klädshop web

Tävlingar

NBK Akilles värd till Götaserien

Söndagen den 3:e juni gästar Götaserien Norrköping och NBK Akilles står som värd för tävlingen. 13:00 startar gånggången första matchen av i skrivande stund 6 heta drabbningar. Varmt välkomna önskar NBK Akilles!Götaserien 3

Tre vinster i Örebro

När årets upplaga av Kelly Open arrangerades i helgen fanns NBK Akilles representerade av Manzoor Ashna, Francisco Cortez och Hussain Ahmadi.

Manzoor var först ut och ställdes mot hemmaboxaren Ali Aga Zamani, Örebro BK. Manzoor gick upp en viktklass för att få till denna match så skärpan var tvungen att vara på topp. I matchens inledning visar Manzoor upp en smart boxning med bra distinkta serier. Manzoor hittar rätt avstånd och kan hela tiden driva matchen mot en frustrerad Ali. I andra ronden skadar Manzoor tumme och armbåge men inte värre än att han kan fortsätta matchen. Taktiken läggs om och Manzoor lägger sig på defensiven i sista ronden och kontrar sönder Ali. Klar seger till Manzoor med domarsiffrorna 3-0 och nionde raka vinsten bärgad.

Manzoor

Hussain Achmadi såg först ut att bli utan motstånd men en till slut skulle det ändå bli match. Väl i ringen visar det sig att motståndaren vägrat raka av sig skägget och då följaktligen inte fått ställa upp. Seger på Walk Over till Hussain.

Francisco Cortez har fyra raka segrar men inte boxats sedan oktober 2017 då det visat sig oerhört svårt att hitta motstånd i Senior B 91+. Alaa Edin Bakbouk, Nyköpings BS antog utmaningen och ställde sig i motsatt hörn i sin debut, en oerhört modig handling som är väl värd respekt! När matchen börjar är Francisco i helt rätt zon boxningsmässigt. Francisco flyttar sina 124 kg på rappa fötter och hittar tidigt in med fina kombinationer mot kroppen. Han fortsätter flyta på i boxningen och växlar mellan kropp och huvud och i början av andra ronden kommer första räkningen på Alaa. Då är det lätt att förivra sig men Francisco fortsätter istället att nöta på med den boxning som gett honom övertaget och belönas med ännu en räkning på Alaa. Domaren tycker då att Alaa fått nog och stoppar matchen med Francisco som segrare.

Franci Hussain

Nicopiaserien i Linköping

Skador och sjukdomar hade decimerat NBK Akilles unga boxargäng inför resan till Linköping. Fiordi Lika och Alexia Sürüp utgjorde representanterna under dagen med huvudtränare Thelma i ringhörnan och coach Jonas som poängdomare. Jörgen Sürüp hoppade även in som speaker under tävlingen.

Båda boxarna gick två matcher var. Fiorde inledde med att boxas i sin naturliga viktklass och kunde där visa upp en tempostark boxning med både attack och försvar där han belönas med finfina 28 poäng. I hans andra match möter han en äldre, längre och tyngre motståndare vilket så klart hämmar hans boxning. Fiordi kämpar ändå frenetiskt mot sin Goliath och belönas åter igen med bra poäng, 26 stycken!

Fiordi

Alexia Sürüp inleder med ett bra fotarbete som gör att hon kan styra distansen i sin första match. Detta gör kanske att hon blir lite för säker i sin boxning så garden och variationen i attackerna hade kunnat vara bättre men hon får 24 poäng av domarna. Inför andra matchen justerades boxningen något och Alexia kunde variera sin boxning bättre och dessutom utföra längre attacker. Domarna är inte sena att belöna detta och Alexia får också lite högre poäng nu, 25 poäng!

Alexia

Fina insatser av både Fiordi och Alexia som fortsätter att utvecklas både på träning och i matcher!

Guld och Silver till NBK Akilles på Mellansvenska Mästerskapen

Manzoor

NBK Akilles deltog i helgen i Mällansvenska Mästerskapen arrangerat av Stockholm-Gotlands Boxningsförbund. 9 boxare var tilltänkta men Ebba Stahlberg skadade sig tyvärr veckan innan tävlingen och Alexia Sürüp stod utan motstånd så det var en trupp på sju boxare som representerade NBK Akilles.

Läkarkontrollen stoppade Francisco Cortez då hans blodtryck var för högt för att tävla. Självfallet surt när det äntligen var dag för NBK Akilles supertungviktare men det blir att kolla upp hemmafronten innan nya tävlingar är aktuella.

Först ut för NBK Akilles var Lucin Sürüp som ställdes mot Signe Lindfors, IF Linnea i en diplommatch. Lucin och Signe boxade båda bra men det var Signa som drog det längsta strået hos domarna denna dag. 2-1 till IF Linnea och Silver till Lucin.

Felix Andersson debuterade som matchboxare i klassen Ungdom B 60 kg. I andra hörnan återfanns en lite mer rutinerad Ali Ehsam Isakhi, BK Rågsved. Felix öppnar förtroendeingivande och har bra koll på sin boxning. I andra ronden träffar dock Ali olyckligt på Felix axel och resten av matchen tvingas Felix boxa med begränsad effektivitet. Ali kan utnyttja övertaget och vinner till slut med domarsiffrorna 4-1. Felix gör ändå en gedigen insats och hade nog kunnat knipa segern i sin debut om det inte varit för skadan.

Manzoor Ashna, obesegrad fram tills Mellansvenska Mästerskapen ställdes mot Syed Abdollah Hosseini, Umeå BK i klassen Senior B 60kg. Manzoor öppnar första ronden rappt och tar tidigt ett övertag. En bra kombination tvingar också Sayed till räkning så ronden går tydligt till Manzoor. I andra ronden bevakar Manzoor sin ledning och Sayed boxar allt mer frustrerat. Inför tredje ronden var det endast en knock som skulle kunna hota Manzoors seger så Sayed växlar upp och jagar avgörandet. I stället öppnar han sig för mycket och Manzoor kan snärta in en snabb serie och på så sätt framkalla ytterligare en räkning på Sayed. Manzoor vinner sedan bekvämt och har nu 8 raka segrar och kan lägga titeln som Mellansvensk Mästare till sina tidigare.

Motståndet är tunt för unga tjejer inom boxningen så Leona Sürüp gick upp två viktklasser till Ungdom B 63kg under helgen för att kunna få boxas och här stod Vera Person Donkersloot, Haninge BK för motståndet. I första duellen tappar Leona ena linsen och tvingas boxa resten av matchen med reducerad syn. Detta gjorde att Leona kom av sig och fastnade på fel avstånd mot den betänkligt längre Vera. I rondpausen justerades taktiken och Leona kunde både jämna ut och ta ett litet försprång i ronden. Leona gasade i tredje och kämpade frenetiskt ända till gångångens klämtande men fick se sig besegrad med 5-0, en match som förlorades i första ronden. Silver till Leona!

Enrikas Nianciukas fick tuffast tänkbara motstånd i sin debut då han ställdes mot den 50! kg tyngre Sadri Tarlamishi, Hisingens BK. Grabbarna boxar i ungdomarnas motsvarighet till supertungvikt vilket är 80+. Enrikas öppnar matchen briljant och fångar Sadri gång på gång med kraftfulla kombinationer. Sadri tas nog lite på sängen initialt och har svårt att hitta rätt med sina kontringar. Enrikas får dock jobba hårt för att komma undan Sadris tunga men tekniska slag och det synns på Enrikas att det suger kraft. I andra ronden har Sadri fått bättre koll på Enrikas men det är ändå NBK Akillesboxaren som driver tempot i början. Orken tryter dock ju längre ronden går och Sadri tar över allt mer. I tredje ronden har Sadris tyngd tagit ut sin rätt och Enrikas får inrikta sig på defensiven. Sadri träffar tungt vid ett antal tillfällen och tvingar Enrikas till två räkningar innan ronden är slut. Trots räkningarna är det ändå spänning i luften tack vare Enrikas inledning men segern går till Sadri med siffrorna 3-2. Trots förlusten en magnifik insatts av Enrikas Nianciukas i debuten, vi lär få se mer av den unge Silvermedaljören!

Hussain Ahmadi gjorde i helgen sin sista match som C-boxare och i den ställdes han mot Daniel Sjöberg, Djurgårdens IF i Senior 81kg. Hussain inleder kontrollerat och sätter sig själv i förarsätet av matchen tack vare en rapp jabb och ett rörligt försvar. Halvvägs in i ronden växlar dock både Hussain och Daniel upp och matchen övergår till en kamp genom slagväxlingar. Tanken är att Hussain ska återgå till sin boxning i andra ronden men istället hamnar han återigen i utbyte av rallarsvingar med Daniel. Hussain är dock lite mer rörlig i midjan och tvingar Daniel till en räkning genom en bra avvägd kontring. I tredje ronden har alla hämningar släppt för både Hussain och Daniel och det är ett vilt svingande utan gard som ändå uppskattas av publiken om inte av tränarna. Daniel vinner den tredje ronden men Hussain vinner matchen, troligtvis tack vare räkningen i andra ronden, med domarsiffrorna 3-2. Guld till Hussain efter en riktig holmgång!

7:e raka segern för Manzoor

TIFA BC arrangerade under långfredagen Labbåssmällen där NBK Akilles deltog med två boxare.

Först ut var Lucin Sürüp som mötte hemmaboxaren Saga Storm i en diplommatch. Lucin var taggad och bägge boxarna satte högsta fart från början. Både Lucin och Saga visade upp en teknisk boxning med bra fotarbete och täta försvar. Domarna kunde inte skilja på tjejerna utan matchen slutade oavgjort med finfina 33 poäng var.

DB60 Lucin Sürüp, NBK Akilles - Saga Storm, TIFA BC 33 - 33

Lucin Sürüp

Manzoor Ashna flöt igenom hösten på 6 raka segrar men efter nyår har det gått troll i att få till en match. Under fredagen var det så äntligen dags då Anwari Jawid, Viktorija BK – Falköping stod för motståndet. Anwari inleder första ronden offensivt och Manzoor har i början svårt att inte falla in i Anwaris boxning. Ju längre ronden går ju mer lossnar det dock för Manzoor som börjar få igång sin distansboxning med rappa raka slag. I rondvilan justeras taktiken något då hörnan vill att Manzoor tar ett tydligare grepp om tempot i matchen. Manzoor inleder också andra ronden förtroendeingivande och hittar en bra distans att jobba från. Manzoor träffa allt oftare och tydligare och halvvägs in i andra ronden kommer avgörandet. Manzoor träffar perfekt och domaren stoppar matchen för en räkning. Då Anwari inte lyckas få ordning på sig själv innan domaren räknat till 10 är matchen över och Manzoor vinner sin första match innan full tid.

SB60 Manzoor Ashna, NBK Akilles - Anwari Javid, Viktorija BK KO R2

Manzoor Ashna

Huvudcoach Thelma Sürüp var mycket nöjd efter dagen ”Lucin gör nog sin bästa match någonsin, klart bättre än när hon vann SM. Hon visar hela sitt register och kan boxas avslappnat genom hela matchen. Manzoor blev nog lite överraskad av Anwari i inledningen men han lyckades reda ut det bra. Justeringen i rondpausen tog han perfekt och när han får styra matchen så visar han vilken toppboxare han är.”

Guld och Silver till NBK Akilles

Lucin20180311

Lucin Sürüp fortsätter att ta meriterande turneringssegrar. Segern på Golden Girl för några veckor sedan följdes under söndagen upp av en finalvinst i SM för Diplomboxning. Lucin mötte duktiga Signe Lindfors från anrika IF Linnea i finalen och bägge boxarna gjorde sitt yttersta för att ta hem guldmedaljen. Det var tillslut en oenig domartrio som förkunnade Lucin som Svensk Mästare med siffrorna 2-1.

Alexia Sürüp och Ebba Stahlberg boxade även de finaler. Bägge två mötte långt mer erfarna motståndare men stod upp bra i sina respektive matcher. Detta året räckte det dock inte för varken Alexia eller Ebba som båda föll 0-3.

Felix Andersson boxade med klass genom hela matchen och såg hela tiden till att jobba med snabba fötter och tät gard. En olycklig varning drog dock ner poängen och Felix fick se sig besegrad med 1-2.

Vi summerar Diplom-SM med ett Guld och tre Silver samt ett fint samarbete med East IF och Progatec AB.

NBK Akilles utmanar på Diplom SM

Under fredagen åker fyra boxare från NBK Akilles de långa milen ner till Malmö för att delta i Diplom SM. Felix Andersson, Ebba Stahlberg, Lucin Sürüp och Alexia Sürüp representerar i ringen medan Thelma Sürüp och Niclas Andersson är ledare.

2018-03-09 DSM

Tävlingen genomförs även genom ett samarbete med grannklubben East IF så vi håller även tummarna för Omar, Zayed och Joachim!

Nicopiaserien hos East IF

Sex stycken boxare från NBK Akilles åkte de 800 metrarna till grannklubben för den andra deltävlingen i distriktets diplomtävling. Ebba Stahlberg, Felix Andersson, Fjordi Lika samt Gabriel och Christian Yousef deltog i diplomtävlingen medan Enrikas Niucukas var med för sparring.

FjordiFjordi var först ut för NBK Akilles och han öppnar matchen i ett rasande tempo. Rörliga fötter, villiga händer och en frejdig energi i boxningen överlag från blott 10-åriga talangen. I rondpausen justerades boxningen lite så för att kunna visa upp gardering och försvar drog Fjordi ner på tempot betänkligt. Det fortsatte så även i tredje ronden och Fjordi genomför en riktigt bra boxningsmatch. Domarna var imponerade och FJordi tilldelas hela 29 poäng!

 

ChristianChristian Yousef gick upp i nästa match men han hade svårt att få igång sin boxning i första ronden. Motståndaren var mer aktiv och Christian försökte i stället kontra när tillfälle gavs. Till andra ronden hade Christian fått lite mer fart på fötterna och kunde försöka styra avståndet något. Det gav en mer aktiv boxning och även möjlighet att visa upp lite mer färdigheter. Tredje ronden fortsatte som den andra i en match där Christian inte riktigt lyckas visa upp allt han kan. 23 poäng från domarna.

 

GabrielGabriel Yousef inledde även han avvaktande mot en duktig motståndare. Gabriel väntar och kontrar och lyckas även med det några gånger men det finns mer att hämta, det vet vi. I slutet av andra ronden blixtrar Gabriel till efter en upplevd förseelse. Boxningen blir lite stressig men viljan och glöden är det inget fel på! I tredje ronden har Gabriel höjt grundtempot i sin boxning och kan då också visa upp lite mer av sina färdigheter vilket belönas med 24 poäng.

 

EbbaEbba Stahlberg gör sin blott tredje match men hon har en blick för luckor hos motståndaren som är långt mer erfaren. Första ronden börjar bra och Ebba hittar tidigt en riktigt bra distans, träffarna blir lite för bra så Ebba får dra ner på tempot något. Till andra ronden söker Ebba mera kroppsslag med sin bakre hand och får igång variationen i boxningen bra. Ebba fortsätter boxas stabilt genom tredje ronden och tilldelas 25 poäng.

 

FelixSist ut för NBK Akilles i diplomserien var Felix Andersson. Felix inleder tryggt med en säker gard, bra fotarbete och en effektiv jabb. Efter tillsägelse får även Felix dra ner på tempot och boxningen knyter sig lite. Gard och fotarbetet är riktigt bra genom andra och tredje ronden men offensiven är aningen begränsad då Felix passar sig för ytterligare tillsägningar. 25 poäng blir det tillslut vilket med partiska ögon helt klart är i underkant efter Felix prestation.

Efter avslutad tävling sparrade Enrikas tre ronder mot två duktiga killar från Eskilstuna BK, nyttig och rolig träning!

Tack till East IF och ÖBF för arrangemanget!

Leona Sürüp vinner igen

Andra deltävlingen av Götaserien genomfördes under lördagen då Åtvidabergs BK stod som arrangör. NBK Akilles representerade av Carolina VInefur och Leona Sürüp.

”Carro” var först ut och ställdes mot Michaela Lindfors, Viktorija BK. Mikaela kommer från en turneringsseger i Golden Girl och inledde matchen fylld av självförtroende men Carro står upp bra i första ronden. Carro boxar offensivt och i högt tempo något som Mikaela svarar upp till. Något tydligare träffar från Mikalea som gärna inleder sina serier med att avlossa sin bakre hand. I andra ronden börjar Carro få lite bättre grepp på Mikaleas attacker men fastnar ofta i ganska grötiga närkamper där Mikalea tyvärr fortfarande får till de tydligaste träffarna. I tredje ronder har dock Carro läst av Mikaleas rytm och börja tajma sina egna kontringar allt effektivare. Carro jobbar outtröttligt genom hela matchen men får se sig besegrad med domarsiffrorna 4-1.

Carro1

Carro2

Leona Sürüp blev utan motstånd under Golden Girl och var taggad till max inför sin match med Zhera Milli, BK Mase. Bägge boxarna inledde frejdigt och första ronden var en böljande historia. Leona får inte riktigt fick igång sin egen boxning utan förlitar sig istället på ren kämpaglöd. Rond två förstärker intrycket av en riktig holmgång där ingen av boxarna vill vika en centimeter. Rytmen i matchen blir stabbig då domaren ofta får gå in och korrigera och det kan skönjas en viss frustration hos Leona som vill visa mer än bara kämpa. I inledningen av tredje ronden släpper spänningarna något och Leona kan ta över tack vare en aktiv distansboxning. Zhera fortsätter dock att försöka komma in i närkamp genom hela ronden och Leona får verkligen jobba hårt. När domarna avkunnar resultatet är det seger till Leona med 3-2!

Leona1

Leona2

Leona3

Tävling och Träning med NBK Akilles

NBK Akilles verksamhet växer och det skapar angenäma problem för den anrika klubben. Denna helg var det diplomtävling i Stockholm samtidigt som East IF bjöd in till Östgötasparring, och som att det inte vore nog ville ju motionärerna svettas nere på palatset!

Ferid Alacam höll fortet på Värmlandsgatan 16 och bjöd på ett uppskattat pass där ben, uthålligt, mage, nacke samt lite boxnings serier stod på schemat.

Motionshjältar

Huvudtränare Thelma Sürüp styrde kosan mot Stockholm och IF Linneas turnering Stockholm Open tillsammans med Ebba Stahlberg, Alexia Sürüp, Felix Andersson och bröderna Gabriel och Christian Yousef. Resultatet blev 4 silvermedaljer med hem till Norrköping efter en rad bra prestationer. En stor eloge till IF Linnea för ett bra initiativ!

AlexiaChristianEbbaFelixGabriel

I Norrköping bjöd East IF in till sparring och inte mindre än 30 boxare från 7 olika klubbar tackade för möjligheten. För NBK Akilles deltog Leona Sürüp, Manzoor Ashna, Hussain Achmedi, Cristian Alfaro och Leo Cakic med Maryam Al-Azawi och Jonas Hjelm som sekonder. Det blev sammanlagt 9 sparringar för NBK Akilles där flera av boxarna visar att formen är på plats inför vårens tävlingar.

Sparring

NBK Akilles laddar nu inför deltävling 2 i Götaserien där Leona Sürüp, Hussain Achmedi och Carolina Vinefur har bokade matcher. Tävlingen arrangeras av Åtvidabergs BK den 17/2.

Sida 1 av 37

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1302067
Go to top