sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

NBK Akilles om tjejer och boxning

Idag är det den 8:e mars och därmed Internationella Kvinnodagen. När det gäller boxning och kvinnor var det så sent som på 1980-talet tjejer tilläts tävla och Sverige var ett av de ledande länderna för denna utveckling. Faktum är att den första matchen inom AIBAs ramverk gick mellan Bettan Andersson och Agneta Bise den 19 april 1988 i Göteborg.

I Norrköping var klubbarna inte sena att haka på trenden och både NBK och BK Akilles (som klubbarna hette då) låg i framkant av utvecklingen vilket resulterade i en hel drös guldmedaljer för stadens boxare. Efter sammanslagningen av klubbarna fortsatte satsningen och sammanlagt har Norrköping samlat in 14 Guldmedaljer i det nationella mästerskapet för seniorer.

Idag är NBK Akilles en förening där våra tjejer har en naturlig plats i organisationen både som tränare, aktiva och ledamöter i styrelsen. Och det märks på verksamheten då andelen tjejer i föreningen stadigt ökar och nu är uppe över 30%. Dom är där på grund av samma kärlek till sporten som våra killar, samma ödmjukhet för den investering som måste göras för att antingen lyckas själv eller hjälpa andra att lyckas. NBK Akilles hade inte varit samma förening utan er, vi hade inte varit lika bra och vi hade inte haft lika kul.

Vi hoppas och tror att det vi gör i och utanför ringen nere i palatset och runtom på boxningsarenor ska kunna spridas som ringar på vattnet och bidra till att alla mänskor kan bedömas för vem dom är och vad dom gör, inte för vad dom är.

logga

 

Just nu

Sommarlov i Boxningsskolan, Utvecklingsgruppen och Matchgruppen

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1605944
Go to top