sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Figth Night – Norrköping

Lördagens proffsgala bjöd publiken på nästan onödigt mycket action. Tyvärr gick det inte heller hemmapublikens väg i alla matcher men lokal var fylld till bredden och stämningen hos publik funktionärer och de tävlande var på topp.

Daniel Gustafsson, Tidaholm, gjorde sin proffsdebut i galans första match. Georgiern Valet i Vatchridze såg mest ut att vara intresserad av att förstöra boxningen och det var en frustrerad Daniel som ändå tillslut avgick med en välförtjänt seger. 3-0 i domarröster (40-36, 40-36, 40-36).

Sala Nazer Taha, Morgongåva gick på en tidig träff och tvingades till räkning av Beka Murjikeneli, Georgien. Sala kunde dock reda ut första ronden och ta över kommandot. Beka var aldrig ofarlig men Sala pressade mer och mer och i sista ronden tvingas Beka till en räkning. Segern till Sala med domarsiffrorna 3-0 (38-36, 38-36, 38-36).

I den tredje matchen var det dags för Patricia Berghult att ta sig an Ungerska Dora Tollar. Patricia fäller Dora med sin första serie, Dora tar sig upp men efter att Patricia levererat två slagserier till så är det hela över. Vinsten till Patricia på KOR1.

Camilo Palacios är den drivande kraften bakom Fight Night Norrköping och hade ett enormt stöd när han gick upp i den röda ringhörnan. Tengiz Ubelava, Georgien skulle dock vara ofin nog att gå till en direkt attack, överraska Camilo och träffa klockrent. Domaren bryter korrekt matchen och en besviken Camilo får se sig besegrad på ett riktigt snöpligt sätt. Segern till Tengiz Ubelava på KOR1. Camilo sköljde av sig förlusten och gick efter duschen ut bland publiken för att tacka för stödet, så agerar en riktig sportsman.

Samo Jangirov, Katrineholm, boxade som kuriosa 3 matcher för NBK Akilles i början av 2000-talet. Nu var han tillbaka i Norrköping för sin 3:e proffsmatch och ställdes mot Csaba Schrammel, Ungern. Csaba gick ut offensivt och visade prov på både teknik och hårdhet. Samo var dock inte sämre och det var en fröjdfull första rond för publiken. I andra ronden växlade Samo upp och började hitta in med riktigt tunga kroppsslag. Dessa gav utdelning och en 10 sekunder innan rondpausen kunde Samo sträcka händerna i luften tack vare TKOR2.

Kvällens näst sista match gick mellan Laziz Sharizov, Stockholm och Niko Nalikashvili, Georgien. Laziz inleder briljant med en distansboxning det går att skriva instruktionsböcker från. Niko försökte att ta sig in men Laziz var alltid steget före med antingen rappa jabbar eller dansande fötter. I slutet av andra ronden gav Laziz övertag utdelning och Niko tvingas till räkning. Laziz ökar trycket i tredje ronden och Niko får allt svårare att hänga med. Med en minut kvar av ronden går Niko ner för tredje gången i matchen och domaren bestämmer att han har fått lida tillräckligt. Seger för Laziz genom KOR3 och ett stort grattis till alla er som fick möjlighet att se honom Live i Norrköping, han är ämnad för större scener….

Galans huvudnummer skulle bli en batalj i sex ronder mellan Simon Engström, Katrineholm och Ondrj Budera, Tjeckien. Ondrj kopplade greppet i första ronden genom att vara den mer aktiva vilket också gav flera träffar än Simon. Simon kom inte ur Ondrjs grepp i andra ronden utan Tjecken låg fortsatt lite före. I tredje växlar Simon upp och kan jämna ut boxningen. Rond 4 och 5 är sedan jämna historier där Ondrj ändå är den som slår mest, även om Simon håller en tät gard. I sjätte ronden öppnar Simon aggressivt och lyckas inledningsvis skapa ett övertag i ronden. Ondrj repar sig dock och kan jämna ut boxningen. När så resultatet kungörs är det till Ondrjs fördel med siffrorna 2-1 (58-57,59-57,56-58)

Bilderna från galan kommer från Fotograf K-G Z Fougstedt / Carlsbecker Studios och alla rättigheter hör hemma där. NBK Akilles bockar och tackar för att vi får använda dem på hemsidan.

FB samo3 DSC7165 edited-1

FB p DSC6185 edited-1

FB n DSC7882 edited-1FB DSC5918 edited-1

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1533984
Go to top