sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Senaste

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2019

logo sv

DATUM: 2019-02-25 (MÅNDAG)        TID: 18:00

PLATS: VÄRMLANDSGATAN 16 (PALATSET)

Verksamhetsberättelse, Verksamhetsplan, Revisionsberättelse samt förslag från Styrelsen finns tillgängliga på NBK Akilles kansli senast 2019-02-18.

FÖR ATT HA RÖSTRÄTT BEHÖVER DU HA BETALAT MEDLEMSAVGIFT SAMT VARA FÖDD SENAST 2004. ALLA MEDLEMMAR HAR YTTRANDERÄTT.

VÄL MÖTT ÖNSKAR NBK AKILLES STYRELSE

Nyhetsbrev januari

Årets första nyhetsbrev är äntligen här! NBK Akilles hoppas att ni haft en rofylld Jul och ett inspirerande Nyår, själva ser vi fram emot ett mycket spännande 2019!

December månad innebar inte så mycket tävlande för NBK Akilles då månaden dominerades av SM där vi i år inte fanns representerade. I stället var det Jaja Hasan och Elias Chamoun som på ett föredömligt sätt försvarade klubbens färger i avslutningen av diplomserien i Motala.

Det första nya kläderna från vår samarbetspartner Stadium levererades också och det ser oerhört snyggt ut! Vill du beställa så hör du av dig till vår Ordförande Per Jensen!

Januari har redan inneburit kallelse till Ungdom och Juniorlandslaget för två av våra boxare men vi passade på att skicka med hela fem boxare på Breddläger i Värnamo förra helgen.

IMG 6231

Alla grupper är i full gång i och med denna vecka så är du sugen på Boxningsskolan, Motionsboxning eller MyBox är det bara att titta ner till Palatset på Värmlandsgatan 16. Träningarna är öppna för alla och ingen föranmälan krävs!

Motion

Januari innebär ju även att nya medlems och träningsavgifter ska lösas. 300:- i medlemsavgift gäller för hela kalenderåret och 500:- i träningsavgift täcker alla vårens pass och aktiviteter! Till i år har vi samlat regler, rekommendationer och riktlinjer för vår verksamhet i en Boxarmanual. Du får den tillsammans med ditt medlemskort när du betalar in avgiften för 2019!

manual

Vi också fram emot årets första tävling där våra Diplomboxare kommer stå för deltagandet då Mjölby BT arrangerar en tävling. Vi tror redan nu på ett stort gäng och en hel del debutanter i V4.

I övrigt väntar vi på den nya canvasen till vår ring, med lite tur hinner vi få upp den under januari.

Och slutligen, 2019 är året då NBK Akilles fyller 90 år! Det kommer uppmärksammas på lite olika sätt framöver men nu kan vi titta tillbaka till 30-talet för lite historia. Föreningen startades 1929 som GIF Akilles och var inledningsvis en allmän gymnastikförening endast för män. Det tog några år innan styrelsen 1933 beslutade att även Kvinnor skulle tillåtas bli medlemmar. Anledningen? Föreningens julfester var för tråkiga…. Detta finns sparat i Norrköpings föreningsarkiv och även om det är kul att kunna gå tillbaka och läsa om klubbens historia är det roligare att veta hur långt vi kommit sen dess. Idag är NBK Akilles en förening i framkant vad gäller jämlikhet och jämställdhet som aktivt arbetar för allas lika värde oavsett ursprung, religion eller kön. Det handlar i stället om att ha hjärtat på rätt ställe.

God Helg!

NBK Akilles önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Boxningsskolan öppnar den 7:e januari, vi syns då!Tomte

Nyhetsbrev December

Julen nalkas och med det årets sista nyhetsbrev. Redan när detta skrivs så har vi hunnit vara iväg på en tävling och en träningsdag i december. Vi brukar ju börja med en tillbakablick på månaden som gått men denna gången börjar vi istället med träningstider för Julhelgen:

Boxningsskolan, Utvecklingsgrupp och Matchgrupp: Jullov vecka 52 och 1

Motionsboxning och MyBox: Tränar som vanligt.

Det kan förekomma speciella pass för dom som har ledigt så håll ögonen öppna!

Motion November2018

November inleddes med ett träningsläger för diplomboxare där NBK Akilles tillsammans med East IF och Östsvenska boxningsförbundet drillade framtidensförmågor i teknik.

Helgen efter var det dags för matchboxning på palatset och där Freddy Nilsson tyvärr fick se sig besegrad på hemmaplan. Trots detta räknar vi tävlingen som en succé tack vare den support från boxare som Freddy och tävlingsarrangörerna fick!

Gripen BK i Söderköping stod sedan som värd för Nicopiaserien där Jonathan Riviera-Perez boxade till sig mycket fina poäng och där några av klubbens matchboxare förberedde sig för årets största turnering, King of the Ring.

King of the Ring hölls sista helgen i november och Cristian Alfaro bärgade ett guld till sig själv och klubben genom två riktigt bra insatser.

KotR2018

I helgen som gick avgjordes dessutom Nicopia MyBox League där NBK Akilles placerade sig på andra plats i serien och där Janne Eberhard knep förstaplatsen individuellt. Dessutom ett hederspris till Therese Dahlin för årets insats. Stort grattis till alla i klubben som bidragit till dessa framgångar, vi är oerhört stolta över era prestationer!

MyBox 2018-12-01

Det rör sig även lite grann på tränarfronten. Ni som deltar i Boxningsskolan har säkert märkt att det är oerhört populärt med boxning hos NBK Akilles. Julia Wong och Christian Peralta har därför kallats in för att stärka upp tränarskaran och till våren kommer vi ytterligare försöka spetsa till vårt upplägg. Som om inte det vore nog så har Maria Törnqvist byggt på sin kompetens genom en Steg III kurs på Bosön så vi går in i 2019 med än bättre förutsättningar!

I Navestad rullar numera Projekt Boxning med Camilo Palacios vid rodret och Atal Faisal samt Hossein Feyzi som stöd. Titta gärna förbi fritidsgården på onsdagar om du bor i närheten!

Tävlingsmässigt är december en ganska lugn månad, mycket beroende på SM vilket avgörs i Stockholm under mitten av månaden. Först ska dock våra diplomboxare på avslutning i Motala veckan som kommer och i SM finns NBK Akilles inte representerade detta år. I stället håller vi på grannarna från Team East som får representera Norrköping!

Slutligen har ni väl inte missat våra nya samarbetspartners Stadium och Earn-IT? Snygga kläder och bra träningsutrustning lagom till Jul!

Nya företag i vår ringhörna!

Lagom till att årets önskelistor ska plitas ner kan NBK Akilles idag stolt presentera två helt nya samarbetspartners för kläder och utrustning. Allt från träningsshorts till säckhandskar!

hopprep

Klubben har valt att satsa på lokala företag och kommer tillsammans med Stadium AB erbjuda en klubbkollektion där du kan klä upp dig i träningsoverall, tröja eller skaffa en väska att bära det i. Följ den här länken för att komma till NBK Akilles sida:

Stadium

Självklart kommer klubbens logga att finnas med på kläderna, sidan är dock så pass ny att vi inte hunnit med anpassningen ännu.

Och när du väl har rätt kläder så behöver du ju också rätt utrustning! Här har vi valt ett samarbete med EarnIT som har allt du behöver inom handskar och huvudskydd (och mer därtill). Använd koden: AKILLES_2019 när du handlar så får du 10% rabbat!

earn-it

Har du frågor vänder du dig till Per Jensen på onsdagarna MyBox-pass eller skickar ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Projekt Boxning är igång!

Under onsdagen drog NBK Akilles igång Projekt Boxning i Navestad tillsammans med SISU och Norrköpings Kommun. Under två terminer kommer NBK Akilles att erbjuda träning med utbildade tränare på plats i Navestad helt kostndsfritt för de som är intresserade. Träningen sker på Fritidsgården onsdagar 19:30 till 21:00. Vi kan endast erbjuda 20 platser per pass så anmäl dig i tid!

Camilo Palacios, Atal Faisal och Hossein Feysi hälsar välkomna!Projekt Boxning

Götaserien laddar upp!

På lördag 10/11 anordnar NBK Akilles Götaserien deltävling 4 tillsammans med Östsvenska Boxningsförbundet. I skrivande stund är det 16 matcher på programmet med tävlingsstart 13:00 på Värmlandsgatan 16. NBK Akilles ställer upp med Manzoor Ashna, Freddy Nilsson samt Francisco Cortez och för grannklubben East IF äntrar Elias Björheden, Omar Quachar och Clara Cumming ringen.

Götaserien

Vill du se lokala förmågor mot nationellt motstånd så har du din chans på lördag!

Nyhetsbrev November

Nytt månadsskifte och en ny uppdatering från NBK Akilles! Våra boxare ligger inte på latsidan så det finns en hel del att skriva om!

NBK Akilles inledde oktober med en tävling i Danmark. Francisco Cortez och Leona Sürüp kanske inte vann men tog med sig värdefulla erfarenheter hem till klubben.

Klubben hade sedan glädjen att få arrangera Östsvenska Nicopiaserien och det blev en Succé! Mängder av matchboxare hjälpte med tävlingen som var väldigt uppskattad av deltagande föreningar. Elias Chamoun, Jonathan Riviera-Perez, Ebba Stahlberg, Lucin Sürüp och bröderna Gabriel och Kristian Yousef representerade NBK Akilles på hemmaplan. Detta skulle visa sig vara sista gången vi fick se Ebba i diplomboxning, mer om det lite senare!

NBKA 2018-10-13

Camilo Palacios tog en avstickare till Stockholm och genomförde Steg 2 tränarutbildning för boxning. Så nu är vi lite mer kompetenta i tränarstaben!

I slutet på oktober packade NBK Akilles in sig i ett par minibussar, såg till att det var vinterdäck på och styrde kosan 100 mil till Trondheim för Legacy Box Cup. Ebba Stahlberg debuterade här som matchboxare, vann sin första match men förlorade en jämn final något snöpligt. Även Hossein Feysi och Christian Alfaro var nära att kamma hem sina matcher men hade domarna emot sig. Bättre lycka då för Freddy Nilsson och Lucin Sürüp, Freddy vann i direktfinal efter att totalt ha dominerat sin match medan Lucin vann guldet efter att ha imponerat i kvartsfinal, semifinal och dessutom vinna över Norska Mästarinnan i finalen!

Freddy

Samtidigt som slagen ven i Trondheim åkte våra MyBox-kämpar till Katrineholm och en rekordtävling i antalet deltagare. Per Jensen, Janne Eberhard, Therese Dahlin och Pernilla Högberg representerade klubben på bästa sätt!

Janne

November inleds redan i helgen med träningsläger för diplomboxare i våran lokal. Ett samarbete mellan East IF, NBK Akilles och Östsvenska Boxningsförbundet där morgondagens stjärnor ska drillas lite extra.

Redan nästa helg smäller det rejält i Boxningspalatset då Götaserien återkommer. I skrivande stund är 17 matcher bokade men det är en vecka kvar så siffran kan gå både upp och ner. 13:00 slår gonggongen för första matchen, entré 50:- (Ungdomar under 12 år gratis). Är du medlem och vill hjälpa till så hör du av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Helgen efter åker Diplomboxarna till Söderköping för nästa deltävling i Nicopiaserien, kanske är det läge för någon debutant?

I slutet av månaden stundar King of the Ring i Borås, en av landets största tävlingar med mycket internationellt deltagande. Vi hoppas på ett starkt lag från Värmlandsgatan.

Redan under höstlovet smögs det igång ett projekt där NBK Akilles kommer finnas på plats i Navestad för att lära ut boxning till alla sugna. En gång i veckan hålls träningar i Norrköpings södra stadsdel med Camilo Palacios som projektledare och Atal Faisal samt Hossain Feysi som hjälptränare.

En ny canvas till vår ring är beställd, det tar ett antal veckor innan den är på plats men håll gärna utkik på sociala medier. Den kommer bli grymt snygg!

Dessutom kommer vi inom kort presentera några glädjande nyheter vad gäller kläder och utrustning inom kort. Det vill ni verkligen inte missa!

Håll garden uppe

Ps. Är du flink med en Kamera och kan tänka dig fota lite under en träningskväll? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Ds

Nyhetsbrev Oktober

Äntligen är det här, månadens nyhetsbrev! Lite försenat men med tanke på klubbens förehavanden i helgen kan det kanske vara ok. Vi kastar oss raskt tillbaka till september som varit hektiskt med aktiviteter varje helg!

I alla grupper sker det framsteg, i boxningsskolan är det flera som visar att dom är redo för lite större utmaningar och i utvecklingsgruppen blir glappet till matchgruppen allt mindre. Motionärerna kämpar som vanligt på ett imponerande sätt och våra My-Boxare tränar extra under veckor och helger!

Boxningsskolan

Den 8 september genomfördes en mycket lyckad uppstartsdag tillsammans med East IF. Norrköping fylldes av boxare från hela distriktet och NBK Akilles såg till att licensiera hela 16 boxare!

Uppstartsdagen innebar att motionärerna bytte dag till söndagen och vi fick ett kärt återseende då Julia Wong gjorde ”comeback” som tränare.

Helgen efter var det dags för My-Box premiär då lokalen återigen fylldes till bredden av tävlande motionärer. Therese Dahlin, Janne Eberhard, Niclas Andersson, Per Jensens och Tomi Wallman representerade föreningen på ett strålande sätt!

NBK Akilles gjorde även comeback i det Svenska landslaget då Leona Sürüp åkte till Polen för sin första internationella tävling. Hon imponerade stort i debuten och slog ut det Polska hemmahoppet i semifinalen men tvingades lämna WO mot Indien i finalen på grund av en skada i axeln.

Leona Surup SWE 

Östsvenska Nicopiaserien för distriktets Diplomboxare drog igång den 22:e i Nyköping och vi kunde kvittera in en strålande debut av Elias Chamoun och en imponerande boxning av Ebba Stahlberg.

 Sista helgen i september innebar den stora premiärhelgen för klubbens matchboxare då Gripen Cup avgjordes i Söderköping. 4 Diplomboxare och hela 8 matchboxare representerade NBK Akilles på ett föredömligt sätt och det krävdes 5 tränare NBK Akilles stundtals hade boxare i bägge ringarna på samma gång! 4 Guld och 2 Silver blev tävlingsresultatet men det bästa kvittot klubben kunde få var ändå det uppträdande samtliga boxare visade upp. Ödmjukhet, respekt och mod genomsyrade prestationerna och det var en mycket stolt Tränargrupp som summerade turneringen. Elias Chamoun-DB40, Ebba Stahlbeg-DA57, Lucin Sürüp-DA60(Guld), Francisco Cortez-SB91+(Guld), Felix Andersson-UB60(Silver), Freddy Nilsson-SC91(Silver), Hossaein Feyzi-SC60, Maryam Al-Azawi-SC57, Delshad Dawd-SB60, Manzoor Ashna-SB60(Guld), Christian Alfaro-SC69(Guld). Alexia Sürüp blev tyvärr utan motstånd.

Christian Alfaro

Våra kompisar i Ironman Fighting Accademy passade även på att ha kick-off och graderingsdag i lokalen under sista helgen!

Även oktober kommer bjuda på äventyr. Redan till helgen åker Francisco Cortez och Leona Sürüp till Danmark för att tävla, detta genom ett samarbete med flera Svenska klubbar.

Den 13:e är det både domarutbildning och diplomtävling i vår lokal. Hör av dig till Maria Törnqvist om du vill hjälpa till som funktionär vid tävlingen eller kanske lära dig mer om diplomboxning. Medlemsskap i föreningen är ett krav vid utbildning.

I slutet av månaden blir det återigen en hektisk helg för klubben då vi siktar på att tävla i Trondheim samtidigt som My-Box avgörs i Katrineholm.

Lyckad Uppstartsdag

East IF och NBK Akilles anordnade under lördagen en uppstartsdag för distriktets alla klubbar. Gemenskap, inspiration, träning och så klart läkarundersökning fanns med på schemat när över 50 boxare från 8 klubbar samlades i Norrköping. NBK Akilles vill passa på att tacka East IF för ett gott samarbete i förberedelserna och samtliga klubbar för en trevlig dag.

Vi syns i boxningsvardagen under hösten, håll garden uppe!

Sida 1 av 38

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1501244
Go to top