sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Senaste

Nyhetsbrev December

Julen nalkas och med det årets sista nyhetsbrev. Redan när detta skrivs så har vi hunnit vara iväg på en tävling och en träningsdag i december. Vi brukar ju börja med en tillbakablick på månaden som gått men denna gången börjar vi istället med träningstider för Julhelgen:

Boxningsskolan, Utvecklingsgrupp och Matchgrupp: Jullov vecka 52 och 1

Motionsboxning och MyBox: Tränar som vanligt.

Det kan förekomma speciella pass för dom som har ledigt så håll ögonen öppna!

Motion November2018

November inleddes med ett träningsläger för diplomboxare där NBK Akilles tillsammans med East IF och Östsvenska boxningsförbundet drillade framtidensförmågor i teknik.

Helgen efter var det dags för matchboxning på palatset och där Freddy Nilsson tyvärr fick se sig besegrad på hemmaplan. Trots detta räknar vi tävlingen som en succé tack vare den support från boxare som Freddy och tävlingsarrangörerna fick!

Gripen BK i Söderköping stod sedan som värd för Nicopiaserien där Jonathan Riviera-Perez boxade till sig mycket fina poäng och där några av klubbens matchboxare förberedde sig för årets största turnering, King of the Ring.

King of the Ring hölls sista helgen i november och Cristian Alfaro bärgade ett guld till sig själv och klubben genom två riktigt bra insatser.

KotR2018

I helgen som gick avgjordes dessutom Nicopia MyBox League där NBK Akilles placerade sig på andra plats i serien och där Janne Eberhard knep förstaplatsen individuellt. Dessutom ett hederspris till Therese Dahlin för årets insats. Stort grattis till alla i klubben som bidragit till dessa framgångar, vi är oerhört stolta över era prestationer!

MyBox 2018-12-01

Det rör sig även lite grann på tränarfronten. Ni som deltar i Boxningsskolan har säkert märkt att det är oerhört populärt med boxning hos NBK Akilles. Julia Wong och Christian Peralta har därför kallats in för att stärka upp tränarskaran och till våren kommer vi ytterligare försöka spetsa till vårt upplägg. Som om inte det vore nog så har Maria Törnqvist byggt på sin kompetens genom en Steg III kurs på Bosön så vi går in i 2019 med än bättre förutsättningar!

I Navestad rullar numera Projekt Boxning med Camilo Palacios vid rodret och Atal Faisal samt Hossein Feyzi som stöd. Titta gärna förbi fritidsgården på onsdagar om du bor i närheten!

Tävlingsmässigt är december en ganska lugn månad, mycket beroende på SM vilket avgörs i Stockholm under mitten av månaden. Först ska dock våra diplomboxare på avslutning i Motala veckan som kommer och i SM finns NBK Akilles inte representerade detta år. I stället håller vi på grannarna från Team East som får representera Norrköping!

Slutligen har ni väl inte missat våra nya samarbetspartners Stadium och Earn-IT? Snygga kläder och bra träningsutrustning lagom till Jul!

Nya företag i vår ringhörna!

Lagom till att årets önskelistor ska plitas ner kan NBK Akilles idag stolt presentera två helt nya samarbetspartners för kläder och utrustning. Allt från träningsshorts till säckhandskar!

hopprep

Klubben har valt att satsa på lokala företag och kommer tillsammans med Stadium AB erbjuda en klubbkollektion där du kan klä upp dig i träningsoverall, tröja eller skaffa en väska att bära det i. Följ den här länken för att komma till NBK Akilles sida:

Stadium

Självklart kommer klubbens logga att finnas med på kläderna, sidan är dock så pass ny att vi inte hunnit med anpassningen ännu.

Och när du väl har rätt kläder så behöver du ju också rätt utrustning! Här har vi valt ett samarbete med EarnIT som har allt du behöver inom handskar och huvudskydd (och mer därtill). Använd koden: AKILLES_2019 när du handlar så får du 10% rabbat!

earn-it

Har du frågor vänder du dig till Per Jensen på onsdagarna MyBox-pass eller skickar ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Projekt Boxning är igång!

Under onsdagen drog NBK Akilles igång Projekt Boxning i Navestad tillsammans med SISU och Norrköpings Kommun. Under två terminer kommer NBK Akilles att erbjuda träning med utbildade tränare på plats i Navestad helt kostndsfritt för de som är intresserade. Träningen sker på Fritidsgården onsdagar 19:30 till 21:00. Vi kan endast erbjuda 20 platser per pass så anmäl dig i tid!

Camilo Palacios, Atal Faisal och Hossein Feysi hälsar välkomna!Projekt Boxning

Götaserien laddar upp!

På lördag 10/11 anordnar NBK Akilles Götaserien deltävling 4 tillsammans med Östsvenska Boxningsförbundet. I skrivande stund är det 16 matcher på programmet med tävlingsstart 13:00 på Värmlandsgatan 16. NBK Akilles ställer upp med Manzoor Ashna, Freddy Nilsson samt Francisco Cortez och för grannklubben East IF äntrar Elias Björheden, Omar Quachar och Clara Cumming ringen.

Götaserien

Vill du se lokala förmågor mot nationellt motstånd så har du din chans på lördag!

Nyhetsbrev November

Nytt månadsskifte och en ny uppdatering från NBK Akilles! Våra boxare ligger inte på latsidan så det finns en hel del att skriva om!

NBK Akilles inledde oktober med en tävling i Danmark. Francisco Cortez och Leona Sürüp kanske inte vann men tog med sig värdefulla erfarenheter hem till klubben.

Klubben hade sedan glädjen att få arrangera Östsvenska Nicopiaserien och det blev en Succé! Mängder av matchboxare hjälpte med tävlingen som var väldigt uppskattad av deltagande föreningar. Elias Chamoun, Jonathan Riviera-Perez, Ebba Stahlberg, Lucin Sürüp och bröderna Gabriel och Kristian Yousef representerade NBK Akilles på hemmaplan. Detta skulle visa sig vara sista gången vi fick se Ebba i diplomboxning, mer om det lite senare!

NBKA 2018-10-13

Camilo Palacios tog en avstickare till Stockholm och genomförde Steg 2 tränarutbildning för boxning. Så nu är vi lite mer kompetenta i tränarstaben!

I slutet på oktober packade NBK Akilles in sig i ett par minibussar, såg till att det var vinterdäck på och styrde kosan 100 mil till Trondheim för Legacy Box Cup. Ebba Stahlberg debuterade här som matchboxare, vann sin första match men förlorade en jämn final något snöpligt. Även Hossein Feysi och Christian Alfaro var nära att kamma hem sina matcher men hade domarna emot sig. Bättre lycka då för Freddy Nilsson och Lucin Sürüp, Freddy vann i direktfinal efter att totalt ha dominerat sin match medan Lucin vann guldet efter att ha imponerat i kvartsfinal, semifinal och dessutom vinna över Norska Mästarinnan i finalen!

Freddy

Samtidigt som slagen ven i Trondheim åkte våra MyBox-kämpar till Katrineholm och en rekordtävling i antalet deltagare. Per Jensen, Janne Eberhard, Therese Dahlin och Pernilla Högberg representerade klubben på bästa sätt!

Janne

November inleds redan i helgen med träningsläger för diplomboxare i våran lokal. Ett samarbete mellan East IF, NBK Akilles och Östsvenska Boxningsförbundet där morgondagens stjärnor ska drillas lite extra.

Redan nästa helg smäller det rejält i Boxningspalatset då Götaserien återkommer. I skrivande stund är 17 matcher bokade men det är en vecka kvar så siffran kan gå både upp och ner. 13:00 slår gonggongen för första matchen, entré 50:- (Ungdomar under 12 år gratis). Är du medlem och vill hjälpa till så hör du av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Helgen efter åker Diplomboxarna till Söderköping för nästa deltävling i Nicopiaserien, kanske är det läge för någon debutant?

I slutet av månaden stundar King of the Ring i Borås, en av landets största tävlingar med mycket internationellt deltagande. Vi hoppas på ett starkt lag från Värmlandsgatan.

Redan under höstlovet smögs det igång ett projekt där NBK Akilles kommer finnas på plats i Navestad för att lära ut boxning till alla sugna. En gång i veckan hålls träningar i Norrköpings södra stadsdel med Camilo Palacios som projektledare och Atal Faisal samt Hossain Feysi som hjälptränare.

En ny canvas till vår ring är beställd, det tar ett antal veckor innan den är på plats men håll gärna utkik på sociala medier. Den kommer bli grymt snygg!

Dessutom kommer vi inom kort presentera några glädjande nyheter vad gäller kläder och utrustning inom kort. Det vill ni verkligen inte missa!

Håll garden uppe

Ps. Är du flink med en Kamera och kan tänka dig fota lite under en träningskväll? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Ds

Nyhetsbrev Oktober

Äntligen är det här, månadens nyhetsbrev! Lite försenat men med tanke på klubbens förehavanden i helgen kan det kanske vara ok. Vi kastar oss raskt tillbaka till september som varit hektiskt med aktiviteter varje helg!

I alla grupper sker det framsteg, i boxningsskolan är det flera som visar att dom är redo för lite större utmaningar och i utvecklingsgruppen blir glappet till matchgruppen allt mindre. Motionärerna kämpar som vanligt på ett imponerande sätt och våra My-Boxare tränar extra under veckor och helger!

Boxningsskolan

Den 8 september genomfördes en mycket lyckad uppstartsdag tillsammans med East IF. Norrköping fylldes av boxare från hela distriktet och NBK Akilles såg till att licensiera hela 16 boxare!

Uppstartsdagen innebar att motionärerna bytte dag till söndagen och vi fick ett kärt återseende då Julia Wong gjorde ”comeback” som tränare.

Helgen efter var det dags för My-Box premiär då lokalen återigen fylldes till bredden av tävlande motionärer. Therese Dahlin, Janne Eberhard, Niclas Andersson, Per Jensens och Tomi Wallman representerade föreningen på ett strålande sätt!

NBK Akilles gjorde även comeback i det Svenska landslaget då Leona Sürüp åkte till Polen för sin första internationella tävling. Hon imponerade stort i debuten och slog ut det Polska hemmahoppet i semifinalen men tvingades lämna WO mot Indien i finalen på grund av en skada i axeln.

Leona Surup SWE 

Östsvenska Nicopiaserien för distriktets Diplomboxare drog igång den 22:e i Nyköping och vi kunde kvittera in en strålande debut av Elias Chamoun och en imponerande boxning av Ebba Stahlberg.

 Sista helgen i september innebar den stora premiärhelgen för klubbens matchboxare då Gripen Cup avgjordes i Söderköping. 4 Diplomboxare och hela 8 matchboxare representerade NBK Akilles på ett föredömligt sätt och det krävdes 5 tränare NBK Akilles stundtals hade boxare i bägge ringarna på samma gång! 4 Guld och 2 Silver blev tävlingsresultatet men det bästa kvittot klubben kunde få var ändå det uppträdande samtliga boxare visade upp. Ödmjukhet, respekt och mod genomsyrade prestationerna och det var en mycket stolt Tränargrupp som summerade turneringen. Elias Chamoun-DB40, Ebba Stahlbeg-DA57, Lucin Sürüp-DA60(Guld), Francisco Cortez-SB91+(Guld), Felix Andersson-UB60(Silver), Freddy Nilsson-SC91(Silver), Hossaein Feyzi-SC60, Maryam Al-Azawi-SC57, Delshad Dawd-SB60, Manzoor Ashna-SB60(Guld), Christian Alfaro-SC69(Guld). Alexia Sürüp blev tyvärr utan motstånd.

Christian Alfaro

Våra kompisar i Ironman Fighting Accademy passade även på att ha kick-off och graderingsdag i lokalen under sista helgen!

Även oktober kommer bjuda på äventyr. Redan till helgen åker Francisco Cortez och Leona Sürüp till Danmark för att tävla, detta genom ett samarbete med flera Svenska klubbar.

Den 13:e är det både domarutbildning och diplomtävling i vår lokal. Hör av dig till Maria Törnqvist om du vill hjälpa till som funktionär vid tävlingen eller kanske lära dig mer om diplomboxning. Medlemsskap i föreningen är ett krav vid utbildning.

I slutet av månaden blir det återigen en hektisk helg för klubben då vi siktar på att tävla i Trondheim samtidigt som My-Box avgörs i Katrineholm.

Lyckad Uppstartsdag

East IF och NBK Akilles anordnade under lördagen en uppstartsdag för distriktets alla klubbar. Gemenskap, inspiration, träning och så klart läkarundersökning fanns med på schemat när över 50 boxare från 8 klubbar samlades i Norrköping. NBK Akilles vill passa på att tacka East IF för ett gott samarbete i förberedelserna och samtliga klubbar för en trevlig dag.

Vi syns i boxningsvardagen under hösten, håll garden uppe!

Nyhetsbrev September

 Motionärerna har hålt igång hela sommaren!

Idag lanseras NBK Akilles nyhetsbrev där vi planerar att berätta om vad som hänt den senaste månaden och informera om vad som är på gång den kommande månaden.

Alla träningsgrupper är nu i gång för fullt. Motionärerna har kört på genom hela sommaren medan match och utvecklingsgruppen drog igång i mitten av juli. Det visade sig ganska snart att det var ett bra läge att införa ytterligare ett steg i våra boxares karriärstege då samtliga grupper fortsätter att vara oerhört populära. Vi genomförde även ett träningsläger i Simonstorp där både hjärta och hjärna fick sin beskärda del! Utöver det så deltar vi i skrivande stund på Golden Girl training camp och vi har också hunnit med en annan spännande och nygammal erfarenhet, men det återkommer vi till i ett senare nyhetsbrev….

Ett taggat gäng på lägerLek och träning i kombination!

Smarta boxare når längre!

Boxningsskolan slog upp portarna i mitten av augusti vilket innebar kära återseenden och nya trevliga bekanta. Redan efter två veckor så börjar de nya eleverna snappa upp tekniken vilket lovar gott inför hösten och framtiden.

Även motionärerna har begåvats med en ny grupp då MyBox numer stadigt finns på schemat. Är du sugen på att bara träna teknik eller kanske också gå en match så kom förbi på onsdagar 18:30!

Först MyBox-passet

Boxningspalatset har den senaste veckan sett ut lite som en byggarbetsplats men arbetet med att laga de fuktskadade väggarna är nu färdigt och det är bara att plocka tillbaka alla saker…

Då vi går in i en ny termin så passar vi även på att påminna om träningsavgifter som ska betalas för hösten. Har ni redan betalat medlemsavgift så är det BARA träningsavgiften som ska betalas nu!

Dags att betala

September drar igång i en rasande fart. Lördagen den 8:e genomför NBK Akilles och East IF en gemensam uppstartsdag för Östsvenska Boxningsförbundets alla klubbar. Tyvärr innebär det att motionspasset den lördagen inte kan hållas i vår lokal. Ferid återkommer om en eventuell flytt.

Redan helgen efter, lördagen den 15:e är det dags för MyBox-gala på Värmlandsgatan 16. Passa på att heja fram era klubbkompisar och är du nyfiken på vad MyBox innebär är detta ett ypperligt tillfälle att kika! Det kommer även bjudas på en riktigt fin överraskning under tävlingen!

Det märks att säsongen är igång för alla helger är fyllda med boxning nu. Den 22:e åker våra diplomboxare till Katriholm och tävlar, redan helgen efter (29:e till 1 oktober) är det dags för Gripen Cup i Söderköping. NBK Akilles satsar på att delta med ett mangrant antal boxare, det skulle till och med kunna innebära klubbrekord för antalet anmälda!

Tävlingssäsongen drar dock igång redan den 9:e september, vill ni veta mer så håll ett öga på vår hemsida….

I lokalen fortsätter vi rusta, någon gång i slutet av månaden hoppas vi kunna få ner rinnande vatten till träningsvåningen. Mindre spring i trapporna och mer tid till träning!

NBK Akilles växlar upp

Måndagen den 20:e augusti slår NBK Akilles upp portarna i boxningsskolan och startar den nya säsongen på riktigt. Boxningsskolan kommer träna på som vanligt med pass på måndagar och torsdagar men i andra grupper är det upprustning som gäller!

NBK Akilles boxare

Motionärerna begåvas med ett rent MyBoxpass under ledning av klubbens Ordförande Per Jensen tillsammans med hans vapendragare Janne Eberhard. Till deras hjälp ansluter även Roger Lindström så det finns gott om erfarenhet att ta del av. På onsdagar 18:30 (efter ordinarie motionspass) kommer alla som vill få möjlighet till grundläggande teknikträning speciellt anpassad för MyBox. Så är du sugen på att veta mer om vad Jensen och Janne håller på med så föreslår vi att du tittar förbi! I övrigt fortsätter vi med ordinarie motionspass på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00 där Maria och Ferid är redo att utmana er!

Under de senaste åren har det varit ett högt tryck på Boxningsskola och Matchgrupp och därför har NBK Akilles beslutat att införa ytterliga ett steg i tävlingsboxningen. Utvecklingsgruppen får en egen tid på måndagar och torsdagar 18:30 till 19:30 men tränar gemensamt med matchgruppen på tisdagar och lördagar. Klubben hoppas med detta kunna ge varje boxare mer individuellt fokus och samtidigt kunna ge bättre och mer gedigna förberedelser till boxare innan det sista steget till Matchgruppen. Det innebär att Matchgruppen tränar 19:30 till 20:30 på måndagar och torsdagar medan tisdagens träning 18:30 ligger kvar. På lördagar tränar utvecklingsgruppen och matchgruppen tillsammans mellan 12:00 och 14:00.

Alla de extra träningspassen ställer naturligtvis högre krav på föreningen och vi är glada att kunna presentera ett par riktigt bra förstärkningar på tränarsidan. Julia Wong gör comeback under hösten och sedan ett par månader tillbaka finns Ali Sahimpor att tillgå. Camilo Palacios kommer kombinera sin proffs-satsning med att var tränare och Josef Ithyla ansluter till tränarkåren! Men det slutar ju inte där, Per Jensen och Janne Eberhard med Roger Lindström som förstärkning går som tidigare nämnts in och säkrar klubbens satsning på Mybox så sammantaget finns det hela 13 tränare att tillgå i klubben under hösten.

Väl mött önskar NBK Akilles

Vi har så klart uppdaterat våra träningstider, du hittar dom här.

Götaserien deltävling 3 avgjord i Norrköping

2018-06-03 simon sannum gotaserien 3
Bild lånad från Östsvenska Boxningsförbundet

Många klubbar slutar boxas i maj men NBK Akilles provade att förlänga säsongen med en boxningstävling i juni! Det var svårt att locka intresse och varken East IF eller NBK Akilles lyckades boka in några matcher till sina boxare. Det blev en kort gala med 5 matcher som publiken fick möjlighet att avnjuta i sommarvärmen.

Eskilstuna BK, Åtvidabergs BK, Nyköpings BS, Gripen BK, Narva BK, Mjölby Boxing Team, Golden Gloves BK och KFUM Linköping hade inte tröttnat på boxning utan gästade Norrköping denna soliga och varma söndag.

Priset till bästa boxare gick välförtjänt till Simon Saanum som visade upp en stabil boxning med vältajmade attacker och ett solitt försvar. Lukas Lönn från Mjölby Boxing Team inledde sin match lite trevande men växlade upp i andra och tredje ronden och belönades efter det med priset som tävlingens Rookie.

Resultat

HJC 64; Lukas Lönn, Mjölby Boxing Team IF vs Stefan Öberg, Nyköpings BS: WP 3-0

HSC 69; Borhan Tarabish, Åtvidabergs BK vs Mohammed Ibrahim, Gripen BK: WP 2-1

HSC 69; Reza Heydari, Eskilstuna BK vs Johan Ström, KFUM Linköping: WP 2-1

HSC +91; Mohammed Al Ashiri, Narva BK vs Alaa Eddin Bakbouk, Nyköpings BS: WP 3-0

HSB 91; Simon Saanum, Åtvidabergs BK vs Goran Babic, Golden Gloves BK: WP 3-0

NBK Akilles vill passa på att tacka gästande klubbar för fem frejdiga matcher och ett trevligt umgänge! Tack även till domare och läkare som vigde sin söndag till att genomföra dessa matcher. Ett särskilt omnämnande till Per-Ola Lindell; tävlingsledare, domaransvarig och matchmaker, som även i uppförsbacke i slutet på säsongen jobbar outtröttligt med de uppdrag du tar på dig, NBK Akilles bockar och tackar för ditt engagemang!

Och till alla funktionärer som skötte inträde, handskar, ring, sekretariat, kiosk, lokal etc. ni är grymma och ni är NBK Akilles!

Sida 1 av 37

Just nu

Ordinarie tider gäller för Boxningsskolan och Matchgruppen! Nya boxare varmt välkomna på måndagar och torsdagar 17:30!

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1420849
Go to top