sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Klubben

Underkategorier

 • Policy
  Policy

  Riktlinjer för Norrköpings Boxningsklubb AkillesDen ideella idrottsföreningen Norrköpings Boxningsklubb Akilles finns till för att göra det möjligt för ungdomar och vuxna att träna och tävla i organiserade former. Syfte med verksamheten är att få ungdomar att växa som människor, ta ansvar, visa hänsyn och hjälpa och stödja varandra. Verksamheten skall även ge vuxna med boxningsintresse, eller intresse av att arbeta med organiserad ungdomsverksamhet, möjlighet att deltaga i detta arbete.Verksamheten bygger på demokrati och deltagande. Vår policy och grundidé är att verksamheten skall präglas av alla människors lika värde vilket innebär att åsikter och attityder ska genomsyras av respekt för den enskilda individen och klubbkamraterna. Verksamheten ska främja jämlikhet mellan kulturer samt jämställdhet mellan könen.Vi arbetar för att ge medlemmarna kunskap om vikten av bra kost- och träningsvanor och därmed motverka användande av droger och dopning.Riktlinjerna finns även som behandlar även hur vi skall agera vid tävlingar och träning, hantera sponsorer samt klubbens åtaganden mot medlemmarna och medlemmarnas, främst de aktivas, åtaganden mot klubben. Med aktiva avses de som tränar och tävlar.Riktlinjer för verksamheten har slagits fast av styrelsen i samråd med de aktiva.Styrelsen i NBK Akilles    
  Antal artiklar:
  1
 • Historia

  Boxning i Norrköping - Klubben Akilles´ historiaFör att uppmärksamma klubbens 65 åriga historia gavs i november 1994 ett 30-sidigt häfte ut. Det skrev av Per Juul Hansen, Söderköping, inom ramen för ett s k ALU-projekt.Detta är utdrag ur detta projekt och efter 1994 har verksamheten kort sammanfattats av Ulf Karlström.

  Det var tydligen svårt att få fram när klubben verkligen bildades, men ett 25-årsfirande daterar bildandet till 14 november 1929. Uppgifter från Riksidrottsförbundet säger februari 1928. Enligt en tidningsuppgift från 1930 hette klubben GIF Akilles, vilket pekar mot att det i början var en allmän gymnastik och idrottsförening. Under 1930-talet tar boxningen ordentligt fart. Man deltar i tävlingar med egna boxare och ordnar boxningsgalor. En gala i januari 1935 med flera svenska mästare och elitboxare, t ex Olle Tandberg, gav hela 170 kr i överskott. Inte föraktligt på den tiden.Det var dock först på 1940-talet som klubben började märkas utanför Norrköping. 1941 fick man ett svenskt juniormästerskap genom welterviktaren Lennart Lewin. Från 1944 börjar hela sviten av SM-titlar genom Tore Karlsson i welter/mellanvikt och "Benet" Ahlin i fjäder/bantamvikt. I början av 1950-talet tog Roffa Storm 3 SM-guld i lätt tungvikt, och 1959 inledde Stig Waltersson sin makalösa karriär med 6 SM-inteckningar i welter/lätt mellanvikt. Peter Harrysson försvarade klubben färgers under 1970-talet och tog SM-guld 1977 i weltervikt.Därefter var det en svacka för Norrköpingsboxningen. Mot slutet av 1980-talet tog Åke Bjurhamn iniativet och bildade en ny klubb, Norrköpings Boxningsklubb. Tjejboxningen utvecklades då rejält och klubben gjorde en inteckning i ett mästerskapsguld genom Björn Benbasat, då i lätt flugvikt. Vid den här tiden var det dags att slå ihop de två klubbarna, och vi fick 1996 NBK Akilles. Klubbens nye tränare Krister Segerberg och flera goda boxare gjorde att NBK Akilles vann SM i februari 1997 - Sveriges bästa boxningsklubb. Det var också klubben som arrangerade SM det året, och vid finalen 23 februari ute i Himmelstadlund bänkade sig 900 åskadare.Klubben bedrev sedan ett framgångsrikt samarbete med Marielundsprojektet, varvid vi kunde anställa Krister Segerberg på heltid och flytta in i 1000 m2 lokal på Stockholmsvägen. Den stora segern från 1997 följdes med flera SM-titlar: Cliff Suokka och Andreas Gustafsson samt på damsidan Camilla Carlsson och Josefina Tengroth-Landquist gjorde många SM-inteckningar.Kärvare ekonomiska villkor gjorde att klubben 2005 var tvungen att lämna de fina lokalerna på Stockholmsvägen, detta blev ett tufft år där det inte var ideella vilkor att driva en boxningsverksamhet i Matteusskolans gymnastiksal. Denna var hemvist åt Akilles under 1 år.Sommaren 2006 tog styrelsen ett krafttag och tillsammans med kommunen hittades den nya lokalen på Värmlandsgatan 16. Den var i ett stort renoveringsbehov och under hösten 2006 renoverades den samtidigt som verksamheten kom igång för full fart. Stefan Mohlin öppnade verksamheten och nystarten med att ta USM-guld i 75 kg.NBK Akilles kommer alltid igen - var så säker på det!
  Antal artiklar:
  1
 • Kontakt
  Antal artiklar:
  1
 • Medlem
  Medlem

  För att deltaga i NBK Akilles verksamhet så krävs det att du är medlem i klubben. Du är välkommen att provträna hos oss om du är nybörjare i NBK Akilles under 3 st. träningspass, därefter förväntar sig klubben att du betalar din medlemsavgift och träningsavgift om du vill fortsätta i föreningen.Vill du bli medlem? Kontakta tränare eller representant från styrelsen i samband med träning. Du kan även betala på postgirot 275569-2, ange då namn, adress och är du tränande även personnummer (ÅÅÅÅMMDD).Du kan även vara stödmedlem och betalar då endast medlemsavgiften till föreningen, då NBK Akilles är en ideel förening så är varje medlem av största betydelse för klubbens verksamhet!- Att vara medlem i NBK Akilles innebär både förmåner och åtaganden där klubben står för följande kostnader för varje tränande/tävlande medlem:·         läkarkontroll i samband med uttagande av licens för tävlingsboxning (inför varje säsong). ·         licens (startbok) för tävlingsboxning. Dock inte vid det första tillfället en sådan erhålls. ·         startbok för diplomboxning. ·         resor till och från tävlingar. ·         logi under tävlingar, där även frukost ingår. ·         anmälningsavgift för tävlingar. ·         olycksfallsförsäkring. Dessutom håller klubben med tränings/tävlingsutrustning såsom tävlingsdräkter, handskar, huvudskydd, hopprep...Klubben förbehåller sig rätten att ta ut boxare till tävlingar och träningsläger och finns frågor om detta så hänvisas dessa till klubbens policy eller styrelsen.- Varje tränande medlem förväntas själv betala:·         sin medlemsavgift, 200 kr. ·         sin träningsavgift, 300 kr per termin. ·         licens första gången en startbok erhålls, 200 kr. ·         sin egen mat vid resor utanför klubblokalen (exklusive eventuell frukost). Tränande medlemmar skall även vid träning ha egna träningsskor, shorts, linne/t-shirts, strumpor samt utrustning för dusch efter träning. Dessutom skall den tränande ha eget tandskydd.Vid tävling förväntas den tävlande själv skaffa suspensoar, skor, lindor och tandskydd.Medlemsförmåner
  Antal artiklar:
  2
 • Boxare
   
  Antal artiklar:
  1
 • Lokal
  NBK Akilles träningslokal ligger på Värmlandsgatan 16. Man tar sig enkelt dit genom att ta 3:ans spårvagn till hållplatsen Matteusskolan och sedan följa Värmlandsgatan ett kvarter. Välkomna, för frågor gå in på menyn "Kontakt". Vi håller alltid på och fixar med något i lokalen, vill ni på något sätt hjälpa till, var vänliga och hör av Er till klubben.
  Antal artiklar:
  2
 • Träning
  Antal artiklar:
  1
 • Arkiv
  Gamla nyheter och resultat som vi vill spara hamnar i arkivet.
  Antal artiklar:
  1

Just nu

Sommarlov i Boxningsskolan, Utvecklingsgruppen och Matchgruppen

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1610737
Go to top