Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

NBK Akilles har valt att fortsatt hålla lokalen stängd av hänsyn till våra grannar. Vår match- och utvecklingsgrupp och våra motionärer har dock tränat utomhus de två veckor vi hittills haft stängt och vi känner nu att vi kan öppna upp även för boxningsskolan. Detta så länge rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten inte ändras.

Deltagare kommer delas in efter erfarenhet. Observera att vi följer direktivet om max 50 personer och kan därmed säga ifrån till deltagare om vi blir för många.

Måndag: 17:30
Onsdag: 17:30
Torsdag: 17:30
Lördag: 11:00

Information från Folkhälsomyndigheten 2020-03-27 https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/?fbclid=IwAR1v6QKhKGxP71s2Y_Ru9j2sE5ZYtjIx47Vz4hanZp5lW1QT6cNs_-yvbGM

Generella råd

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

 

Utomhusaktiviteter

Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

NBK Akilles styrelse har idag beslutat att all träning ställs in från idag och de kommande två veckorna med anledning av Coronapandemin. Nytt beslut tas under vecka 13 huruvida träningen ska återupptas i V14.

Boxning är en kontaktsport där blod, svett och tårar delas mellan utövarna. Av den anledningen vill vi inte riskera att sprida viruset vidare. Utöver det så delar även NBK Akilles trappuppgång med Järvens äldreboende och av hänsyn till våra grannar vi vill minimera antalet besökare i huset den närmsta tiden.

Styrelsen / NBK Akilles

 

NBK Akilles styrelse presenterade en välfylld verksamhetsberättelse och ett positivt resultat på ca 40000 för verksamhetsåret 2019. Styrelsen, tillsammans med klubbens tränare, har hållit kostnadsbudgeten samtidigt som det är fler tränande vilka betalar medlems- och träningsavgifter.

Niclas Andersson lämnar styrelsen i då han fått andra uppdrag i IK Sleipner, NBK Akilles tackar för insatsen och hoppas att våra vägar kan korsas igen. Han ersätts av i styrelsen av Michael Steén, Michael har en bred erfarenhet av både boxning och styrelsearbete sedan tidigare.

Styrelsens sammansättning efterårsmötet:

Ordförande: Per Jensen (Omvald)

Omval Ledamöter: Maria Törnqvist, Jörgen Sürüp

Nyval Ledamot: Michael Steén

Ledamöter kvar: Maryam Al-Azawi, Jonas Hjelm, Camilo Palacios

Supleanter: Delshad Dawd, Leona Sürüp

 

Erik Krifors och Rolf Kalamark fick fortsatt förtroende som revisorer. Kerim Kalkan fortsätter i valberedningen där även Ebba Stahlberg tar plats.

Måndagens träningspass blev lite annorlunda hos NBK Akilles då föreningens Styrelse bjudit in alla medlemmar samt föräldrar för ett informations och diskussionsmöte angående klubbens lokal. Hyresvärden har erbjudit en renovering av omklädningsrum och installation av ventilation och det skulle innebära en hyreshöjning på 70%. Det är pengar som verksamheten idag inte kan bära varför förslag på justering av träningsavgifter till kommande termin (alltså inget förändras under våren) presenterades och diskuterades. Möjlighet till eventuellt byte av lokal togs också upp.

Styrelsen fortsätter att föra en dialog med hyresvärden och tar tacksamt emot frågor, funderingar och idéer från samtliga medlemmar. Styrelsen har skjutit upp beslut i frågan tills efter kommande årsmöte (20/2) för att ge våra medlemmar möjlighet att både sätta sig in i ärendet och även påverka ett kommande beslut.

Ni hittar kontaktuppgifter till Styrelsen här på hemsidan, utöver telefonnumren så går det även bra att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nästa möte för Styrelsen är 2020-02-13 18:30, Värmlandsgatan 16. Vi tar gärna emot intresseanmälan att delta vid detta möte. Eventuellt deltagande kommer att begränsas till frågan om lokal och träningsavgifter.