Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

NBK Akilles styrelse presenterade en välfylld verksamhetsberättelse och ett positivt resultat på ca 40000 för verksamhetsåret 2019. Styrelsen, tillsammans med klubbens tränare, har hållit kostnadsbudgeten samtidigt som det är fler tränande vilka betalar medlems- och träningsavgifter.

Niclas Andersson lämnar styrelsen i då han fått andra uppdrag i IK Sleipner, NBK Akilles tackar för insatsen och hoppas att våra vägar kan korsas igen. Han ersätts av i styrelsen av Michael Steén, Michael har en bred erfarenhet av både boxning och styrelsearbete sedan tidigare.

Styrelsens sammansättning efterårsmötet:

Ordförande: Per Jensen (Omvald)

Omval Ledamöter: Maria Törnqvist, Jörgen Sürüp

Nyval Ledamot: Michael Steén

Ledamöter kvar: Maryam Al-Azawi, Jonas Hjelm, Camilo Palacios

Supleanter: Delshad Dawd, Leona Sürüp

 

Erik Krifors och Rolf Kalamark fick fortsatt förtroende som revisorer. Kerim Kalkan fortsätter i valberedningen där även Ebba Stahlberg tar plats.

Måndagens träningspass blev lite annorlunda hos NBK Akilles då föreningens Styrelse bjudit in alla medlemmar samt föräldrar för ett informations och diskussionsmöte angående klubbens lokal. Hyresvärden har erbjudit en renovering av omklädningsrum och installation av ventilation och det skulle innebära en hyreshöjning på 70%. Det är pengar som verksamheten idag inte kan bära varför förslag på justering av träningsavgifter till kommande termin (alltså inget förändras under våren) presenterades och diskuterades. Möjlighet till eventuellt byte av lokal togs också upp.

Styrelsen fortsätter att föra en dialog med hyresvärden och tar tacksamt emot frågor, funderingar och idéer från samtliga medlemmar. Styrelsen har skjutit upp beslut i frågan tills efter kommande årsmöte (20/2) för att ge våra medlemmar möjlighet att både sätta sig in i ärendet och även påverka ett kommande beslut.

Ni hittar kontaktuppgifter till Styrelsen här på hemsidan, utöver telefonnumren så går det även bra att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nästa möte för Styrelsen är 2020-02-13 18:30, Värmlandsgatan 16. Vi tar gärna emot intresseanmälan att delta vid detta möte. Eventuellt deltagande kommer att begränsas till frågan om lokal och träningsavgifter.

NBK Akilles kallar alla medlemmar till årsmöte 2020!

Datum: 2020-02-20
Tid: 18:00
Plats: Boxningspalatset, Värmlandsgatan 16

Verksamhetsberättelse för 2019, Verksamhetsplan för 2020 samt revisorernas berättelse och valberedningens förslag kommer återfinnas på kansliet en vecka innan mötet.

Väl mött önskar NBK Akilles!

I helgen avgjordes Svenska Mästerskapen i boxning för herrar, damer i samtliga ålderskategorier. Ebba Stahlberg, Omar Quachar och Lucin Sürüp representerade NBK Akilles bland landets ungdomar.

Ebba var först ut och mötte Sipel Duna, Nässjö BK. Ebba inleder matchen med för mycket respekt och Sipel kan styra boxningen både vad gäller avstånd och tempo. Ebba kämpar men får inte till sin boxning i de två första ronderna. I den tredje börjar det dock stämma och nervositeten av att gå en SM-match har släppt. Nu kan också Ebba pressa Sipel på ett helt annat sätt, tyvärr är det för sent i matchen och Sipel vinner denna matchen rättvist.

Lucin Sürüp såg oerhört taggad ut inför sin final med Ajlina Bucaliu, Majorna BK och inleder första ronden explosivt. Ju längre första ronden går ju mer får Lucin även igång sina uppföljningar och Ajlina tar allt mera träffar. En bit in i andra ronden lossnar Lucins huvudskydd, något som irriterar henne märkbart. Dock är det Ajlina som får känna på frustrationen och då en uppföljning med bakre handen träffar klockrent tar ringdomaren en räkning på boxaren från Majorna. I den tredje ronden kan Lucin fortsätta styra tempot och till slut vinna med klara 5-0. Guld Till Lucin!

 
 

Omar Quachar ställdes mot Melker Nero, Kristianstads BK. De första 30 sekunderna uppträdde Omar lite stressat men sedan hittade han rätt tempo. Melker försökte komma undan och visade flera gånger prov på ett bra fotarbete men Omar lyckades ändå fånga honom genom en konstant press. Ringhörnan trodde nog att Melker skulle byta taktik till andra ronden men det var fortsatt Omar som fick jaga en kontrande Melker. Omar fastnade då och då i närkamp men kunde ändå leverera många bra träffar på vägen in. I tredje ronden fortsätter Omar att fånga Melker i de olika ringhörnorna och kan till slut komfortabelt vinna segern med 5-0. Guld till Omar!

 
 

Huvudtränare Thelma Sürüp var lite tagen efter matcherna ”Jag känner en oerhörd stolthet över alla tre. Alla tre gör precis allt jag kan begära och dom har verkligen förtjänat sina medaljer.”